13 Haziran 2012 Çarşamba

klipsli ETS ameliyatı oldum...


Eminim siz de başlığı okuyup, hiçbir şey anlamayan çoğunluktansınız. Böyle bir derdim olmasaydı benim de ‘klipsli ETS’ kavramından en ufak haberim olmazdı. Çok da güzel olurdu… Hayat işte…

Efenim benim burada ne kadar anlatsam da sizin bu hastalıktan muzdarip değilseniz hiçbir zaman anlayamayacağınız bir rahatsızlığım vardı. (vaay, bu rahatsızlıktan ‘di’li geçmiş kullanarak bahsetmek de ayrı bir güzelmiş) Ellerim sahnedeki İsmail Türüt’ten beter terliyordu! Ne düşündüğünüzü biliyorum. Yerinizde olsam ve birisi bana gelip de ‘Ellerim terliyor’ diye yakınsa herhalde onun dünyanın en dertsiz tasasız adamı olduğunu düşünürdüm. (takacak başka bir şey bulamamak vs..)

Ancak bahsettiğim ter, ellerden damlar-akar  kıvamda olunca, günlük yaşamınızı tamamen felç eden, sosyal yaşamdan koparan bir hal alabiliyor. Öyle silmeyle falan geçen bir terlemeden bahsetmiyorum. Sürekli olarak yanınızda taşıdığınız su dolu bir kovaya ellerinizi batıra batıra yaşamaya çalıştığınızı düşünün. İnsanlarla tokalaşmayı, bilgisayar kullanmayı, sınavlara girip yazı yazmayı, gitar çalmayı, sevgilinizin elini tutmayı, araba kullanmayı,  dokunmatik telefon sahibi olmayı, toplantılara girmeyi falan…  Vücudunuzda yarattığı ısıl dengesizlik de cabası. Siz sıcaktan pişerken el ve ayaklarınızın buz kestiğini hayal edin… (Edemediniz değil mi? İşte bu hayal edemediğiniz şeyleri ben 30 senedir yaşıyorum) Size şöyle bir örnek göstereyim:


Her şey tamam da bu sorununuzu ne zaman dile getirseniz, ‘Canım  iyi ya! Sağlıklı vücut terler.. eki eki’  diye cevap veren dallamalar, terli ve kaygan ellerle tutunmaya çalıştığınız hayata küsmenizde büyük rol sahibi oluyorlar. Terlemenin sağlık göstergesi olduğuna iman etmiş bu ilkel kabilenin alt varyasyonlarında, bunun çok stresli ve sosyopat insanlarda gözlemlendiği, psikolojik yardım alınması gerekliliği konusunda uzun uzun kafa ütüleyen  olaydan bihaber olmasına rağmen çok bilmişliğe soyunan geri zekalılar ve tokalaştıktan sonra terlemenin bulaşıcı olup olmadığını sorgulayan pimpirikli şuursuzlar da sayılabilir… Hepsini tanıdım şu ahir ömrümde…
Aslında bu rahatsızlığa sahip kişilerin bir çoğunun sosyopat olduğu, psikolojik rahatsızlıkları olduğu bir gerçektir. Ancak bu durum, yukarıda bahsettiğim geri zekalı bilmişlerin sandığı gibi sosyal iletişim bozukluğundan kaynaklı terleme değil, terlemeden kaynaklı sosyal iletişim bozukluğu olarak kendini gösterir. Sürekli telaşlı ve özgüvensiz gözükmek, tokalaşamamak, karşı tarafa rahatsızlık verdiğine inanmak, kişilerde sosyal sorunlara neden olabiliyor. Gebeş kişilik özelliklerimle bu tip sıkıntıları minimum düzeyde yaşasam dahi, meselenin çok büyük olduğu ufak bir araştırma ile kolayca görülebiliyor…


Eğer hastaysanız, o hastalığın sizin gözünüzde olduğu kadar toplum gözünde de havalı, önemsenmiş, kabul görmüş olmasını bekliyorsunuz. İnsanlara rahatsızlığınızdan bahsettiğinizde yüzlerde oluşan bir ciddiyet ifadesi, kalınlaşan ses tonları arıyorsunuz…  Ancak maalesef ‘el terlemesi’ yani ‘bölgesel hiperhidroz’ da basur, katarakt, cinsel yolla bulaşan siğiller, huzursuz bacak sendromu gibi BGMKSO Hastalıklar yani  ‘Başına Gelmediği Müddetçe Kimsenin S.kinde Olmayan Hastalıklar’  kategorisinde değerlendiriliyor. Neticede hastalığının havalı olduğunu bilen hasta, hayatı daha motive kucaklıyor, bu bir gerçek…
Bunun yanında bu konuda dert yandığınız kişilerin, ‘Aynısı bende de var baaak…’ diye hafif nemlenmiş ellerini suratınıza uzatması da kendinizi topluma ifade edebilme konusunda başarısız olacağınızın sinyallerini veriyor. (bkz. aynı kaynım)
Ben işte böyle rezil bir rahatsızlığın pençesindeyken bir yandan da toplum tarafından rahatsız olarak görülmemenin acısını yaşıyordum.  Vücudum, rezervindeki su miktarına aldırış etmeksizin bonkörce terliyordu. Herhalde o da terlemenin bir sağlık işareti olduğuna inanıyor olacak ki, ‘bak ne kadar sağlıklıyım’ diye bana yaranmaya çalışıyordu. Ancak ben, bu gereksiz sağlık şovunun bir türlü tadını çıkaramıyor, bilakis hemen her konuda ter engeli ile karşılaşıyordum.
Ayrıca bu lanet, yalnız benim üzerimde de değildi. Ablam da aynı sıkıntıları yaşıyordu.  Genetik lanet, ya da tıp literatüründeki söylemiyle  ‘koduumunus dominantal genesis’ olarak adlandırılan bu illet, ikimizin de yaşamını derinden etkilemişti.  Ablam gerek bu konuyu benden daha çok içselleştirdiği ve sorun haline getirdiği, gerekse mazoşizme daha yatkın olduğu için,
·         Türlü türlü losyon ve ter önleyici krem,
·         İyontoferez (elleri ve ayakları periyodik olarak elektrikli suda bekletmek),
·         Botoks (el içlerine botoks enjekte ederek ter bezlerini geçici felce uğratmak)
·         ve son olarak Klipsli ETS (Koltuk altlarından girilerek göğüs kafesinin içerisinden geçilip hiperaktif çalışan Sempatik sinir sistemi branşlarından ilgili olanların titanyum klipslerle boğularak etkisiz hale getirilmesi)
Gibi bir çok sadist yöntem denemiş, ancak son madde haricinde bir fayda sağlayamamıştı. O psikolojiyle birisi karşınıza çıkıp, ‘Bunun en iyi tedavisi, ıslak odunla belinize belinize vurmak’ dese paşa paşa deniyor insan.  Ellerimiz bir baraj doldurma sevdasıyla foşur foşur terliyor, kimi zaman termodinamiğin ilk prensibine bile durgunluk verecek nitelikte, vücuda alınan sıvı ile ter yoluyla atılan sıvı miktarı birbirleri ile örtüşmüyordu.
Her konuda olduğu gibi, bu konuda da ablam benden cesur çıktı (ya da ben bir hayli tırsık bir adamım) ve 3 yıl önce ameliyat oldu. Sıra bana gelmişti. (Sanki mürüvet görüyoruz da altın yerine oramıza buramıza klipsler takıyorlar anasını satiim). Cerrahi müdahaleden o kadar korkmuş olacağım ki, bir ara kendimi aynada, aşırı sağlıklı olduğum için terlediğim konusunda ikna ederken yakaladım. Ayna karşısında biraz daha dursam kendimi süper kahraman olarak bile görebilirdim. Aşırı terleyen, ancak daha bu kadar terle dünyayı nasıl kurtaracağını anlayamamış bir süper kahraman… Neyse, kendime gelip, bir cesaret attım kendimi hastaneye…
Klipsi ETS ameliyatı, ilk duyulduğunda terleyen hastayı klipslerle güneş gören bir yere asıp kuruyana kadar bekletmek çağrışımı yapabilir (yapmayabilir de, bana öyle gelmişti sadece) Endoskopik bir ameliyat olup oldukça basit bir görüntüsü vardı. Beni yeni bir tehlike beklemekteydi: Havalı olmayan hastalığımın yine havalı olmayan bir ameliyatı mı olacaktı yoksa? Allahtan çok sızlanan, ıh mıh eden karakterim sayesinde ameliyatı çevreme önemli bir operasyon olarak lanse etmeyi başardım.
Bir şey konusunda gereğinden fazla endişelenmek, en uç örnekleri görmek, sansasyonel zırvalarla ve komplo teorileriyle huzurunuzu kaçırmak için en uygun platform olan internet üzerinden birkaç araştırma yaparak bu ameliyat ile beni bekleyen risklere şöyle bir göz attım.
·         Ameliyat sırasında söndürülen ciğerlerde hava kalması: ‘Hava akciğerde kalacaksa nefes verir, atarız, başka yerimize kaçmasın’ gibi gayet cahil ve bir o kadar cesur bir yorumla bu riski bertaraf ettim.
·         Horner Sendromu (Bir göz kapağının düşük kalması): Sıkı bir Forest Whitaker hayranı olarak ‘Bana bunlarla gelmeyin. Karizmatik bir mizaç ameliyat riski olarak kabul edilemez’ dedim.
·         Refleks Terleme (vücudun teri başka yerlerden atması): Ameliyat öncesi tek mottom vardı: ‘Eller kuru, bebekler mutlu!’ Gerisi hikaye geliyor insana. (Hmm… Yoksa şöyle bir şey mi?)

·         Felç (Sinir sistemine yapılan müdahaleden ötürü): ‘Ama eller kuru di mi?’ diye sorguladığım durum
·         Ölüm, kalım, mukadderat vs…
İnsan o forumlarda ne kadar çok araştırırsa o kadar boka batıyor. Bilen de yazıyor, bilmeyen de. İşin aslı, kendinizi bu işin uzmanlarına bıraktığınızda ameliyathanede kuru ellerle uyanabiliyorsunuz. Yazıyı buraya kadar okuduysanız belki sizin de konu ile ilgili sıkıntılarınız ve çekinceleriniz var. Başarılı bir müdahale, benden söylemesi.  (düşük göz kapağımla size kıp kıp göz kırpıyorum. Şaka şaka, hiçbir komplikasyon görülmüyor, rahat olun…)
Bendeki yan etkisi,  ‘Olur olmaz insanlarla tokalaşma sendromu’ olarak kendini gösterdi…
Tanışmış mıydık? Adım Mert! Çok memnun oldum…
Sevgiler
Mert

295 yorum:

  1. Olm walla allahin sevdigi kuluymussun, buyuk badireler atlatmmisin, verilmis sadakan varmis, cok cok gecmis olsun, gozlerinden operim..

    YanıtlaSil
  2. Ben hala vucut o harareti nasil atacak, orada kaldim.
    Baska yerden cikmasin ki??!!

    YanıtlaSil
  3. Canım atarız bi şekil.Değişiklik iyidir. Olmadı bol çay içeriz, harareti alır (bak yine cahil cahil konuştum)

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu konuda ciddi arastirmalar pesinde olan, kafa bolgesinden inanilmaz terledigi icin ( o derece ki artik saclarima sekil vermeye calismaktan vazgectim ) onumuzdeki Pazartesi'ye kadar ameliyat konusunda karar vermesi gereken bir insan olarak, senin bu ustun espri anlayisinla yazdigin blogu okumaktan buyuk haz aldigimi belirtmek isterim. Ama icimi rahatlattigini malesef pek soyleyemeyecegim ( her ne kadar bu metnin zaten bu amacla yazilmadigini bilsem de ), cunku refleks terleme olayindan dehset tirsmis durumdayim. Saygilar.. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk Bey,
      Öncelikle olumlu görüşleriniz için çok teşekkürler. Bu ciddi mesele üzerinden azıcık tebessüm dahi ettirebildiysem ne mutlu bana. Doğrudur, iç rahatlatma yazısı değildir ancak (biraz da ameliyatın olup bitmiş olmasının verdiği gebeşlikle) terleme beraberinde gelen sıkıntıları hicveden bir yazıdır. Ameliyat olalı neredeyse 1 aya yakın oluyor. Kafa-yüz bölgesi için tabii ki konuşmam yersiz olur ancak bende refleks terleme çok da rahatsız edici boyutlarda değil şimdilik. Mesele biraz da terleyen bölge yerine nerenin terlemesini kabul edebilirim sorgusu ile ilgili sanırım. İçinizi rahat tutmakta fayda var. Sonuçta klips uygulamasının geri dönüş avantajını da göz önünde bulundurmak lazım. Umarım siz de yakın zamanda bu boktan problemden kurtulursunuz. (Kendinize Pazartesi'yi hedef koymayın. Ne zaman hazır olursanız o zaman davranın derim)
      Şimdiden geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
      Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım.
      Mert

      Sil
    2. Selçuk Bey selamlar,
      Ameliyat konusunda bir karar aldınız mı? Durum nedir merak ettim :)

      Sil
    3. 05317904990 konu ile ilgili geri donusunu bekliyorum tesekkurler

      Sil
  5. mert kardeşim ameliyatı kaç paraya oldunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Ben oldugum sirada doktorum sgk anlasmasi olmayan bir hastanede ameliyat yapiyordu maalesef. dolayisiyla sigorta desteksiz 2500 liraya oldum. Acisi hala yuregimdedir :)

      Sil
  6. Mert selam.. yazdığınız yorumlar inanın bu problemin içerisinde bile tebessüm yarattırdı... çok teşekkür ediyorum. Bende bu problemi yaşıyorum uzun süredir. ve yaklaşık 2-2.5 yıldır araştırmalar yapıyorum.. tam olmayayım diyorum olmamakta ısrar ediyorum.. taaa ki bir sonraki reaksiyona kadar. benim problemim yüz kızarması ile birlikte başlayan terleme.. El yüz koltuk altı birbiriyle yarışırcasına terliyor. Fatura tutarına yansıyacak olsa tahmin bile edemiyorum. (Sürekli 1 terlemem yok. reaksiyon anında sadece) Normalde ellerimde terlemiyor. koltuk altımda göbeğimde vs'mde) reaksiyon anında TÜM vücudum uçsuz bucaksız terliyor sanki. Ameliyat olmayı düşünüyorum. okumadığım yabancı forum kalmadı. bu pislik yüzünden fransızca ve inglizce yaptım resmen. En yakın zamanda durumu çözmek istiyorum. Telefonla görüşme ihtimalimiz var mı ? yada bu durumla ilgili yazdıklarınız ve yaşadıklarımı okuduktan sonra ne önerirsiniz ? Şimdi den çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      Azıcık gülümsetebildiysem ne mutlu bana. Bu pisliği hakikaten çeken biliyor.
      Şimdi durumlarımız pek aynı gözükmüyor. Benim olduğum ameliyat daha çok el terlemesi odaklı yapılıyor. Zaten benim de temel şikayetim buydu. Vücudum da normalin üzerinde terlerdi ve bu gibi belirtileri olanlar için aslında çok da tavsiye edilmeyen bir müdahale. Çünkü refleks terlemeyi tetikliyor ve bu sefer vücuttaki terleme dayanılmaz bir hal alıyor.
      Ameliyattan sonra bir ara, refleks terlemelerim beni hayli rahatsız etti. Kriz şeklinde basan bu terlemeden tırsmadım değil. Ancak sonrasında (belki havaların da serinlemesiyle) terlemem dengelendi ve şu anda halimden memnunum.
      Zaten fazlasıyla okumuşsunuzdur ama, klipsli ETS vücut terlemesi için bir operasyon değil. Bilakis vücut terlemesini artıran yan etkileri olabiliyor. O yüzden sizin durumda ameliyatı iyi düşünmek gerekir.
      Bana blogun mail adresinden (karpuzkesecektik@googlemail.com) direkt ulaşabilirsiniz. Bir telefon bırakırsanız ararım.
      Acil şifalar dilerim
      Mert

      Sil
    2. 05317904990 konu ile ilgili geri donusunu bekliyorum tesekkurler

      Sil
  7. mert merhaba,

    öncelikle geçmiş olsun. bende birkaç gün önce ets ameliyatı oldum, benimki klipsli değil. el terlemem tamamen durdu, refleks terlemem var bir miktar. ancak beni rahatsız eden bu değil. vücudumdaki tuhaf hissiyatlar. şöyleki; kesi yerleri oldukça canımı yakıyor, kollarımı kapalı halde tutmakta zorlanıyorum. onun dışında sırtım ciddi biçimde ağrıyor ve en ilginci, sırtım ve kollarımın üst kısımları, karıncalanmış gibi. tuhaf yani. hafif bastırdığımda canım yanıyor. bir türlü anlam veremedim. sen de de benzer durumlar olmuştu mu diye sormak istedim??

    Göhkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan selamlar,
      Sana da çok geçmiş olsun. Ayrıca aldığın karar için tebrik ederim.
      Kesi yerlerinin acıması (sızlama değil, fiziksel acıdan söz ediyorum) tamamen ameliyat dikişleri ile ilgili bir durum.1 hafta içinde herhangi bir acı kalmayacağını zannediyorum. Yeter ki bu süreçte ağır kaldırma, ya da dikişleri çok esnetme.Düzenli pansumanı da ihmal etme.
      Benim de sırtım, uzunca bir süre tutulmuş gibi ağrıdı ve biraz karıncalandı (kollarımda olmadı). Bunlar ameliyat sonrası yaşanan durumlarmış bildiğim kadarıyla.Zannedersem kafana takacağın problemler değil. Ancak yine de doktoruna bir danış istersen.
      Refleks terleme her zaman ameliyattan sonraki kadar şiddetli devam etmiyor. Vücut sanırım bir süre sonra dengeyi tutturuyor. Bu tuhaf hissiyatlar ve ağrılar da bir süre sonra son buluyor.
      Umarım yardımcı olmuşumdur.
      Tekrardan çok geçmiş olsun
      Mert

      Sil
  8. Mert cevabın için teşekkürler, benden hızlısın :) ayrıca aynen dediğin gibi oldu. sanırım o zor dönemi atlattım, dikişlerim alındı, kollarımı daha rahat hareket ettiriyorum, kesi yerlerim neredeyse hiç acımıyor.sırtımdaki ağrıda oldukça azaldı, ancak hala normale dönmedi. kollarımın koltuk altına doğru olan kısmındaki hassasiyet ve uyuşukluk hissi de sürüyor. onların da geçeceğini umuyor, kuru ellerimin keyfini sürüyorum :) iç rahatlatan cevabın için tekrar teşekkür ederim. gelişmeleri yazarım. hoşçakal.
    Gökhan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan selamlar,
      problemlerin azaldığını duyduğuma çok sevindim.Aslına bakarsan hemen herkes kendi vücuduna has reaksiyonlar gösteriyor ancak bir süre sonra bu sıkıntılar da ortadan kalkıyor. Sana kuru ellerinle mutluluklar dilerim. Tadını çıkar :)
      Çok geömiş olsun tekrardan
      Mert

      Sil
  9. bende yakın zamanda ets ameliyatı geçirdim. Ancak ameliyat beklediğimizden zor geçti. Sinirlerin akciğer zarına yapışık oldugunu soylediler.Ayırmak için baya ugraşmış doktorlar. Sonrasında akciğerlerim hava almış kaçak varmış derken tam 12 gün direnlerle hastane kalmak durumunda kaldım. Hala ciğerimin bir bölümünde açıklık varmış. Ama şu bi gerçek ki ellerimin terlemediğine ameliyat sonrasında hiç sevinemedim .Şimdi çok şükür diyorum.Umarım kimse bunları yaşamak durumunda kalmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Herhalde bu operasyonun en önemli komplikasyonlarından biri başınıza gelmiş. Umarım şimdi her şey yolundadır.
      Çok geçmiş olsun
      Mert

      Sil
  10. Merhaba. ben 16 yaşında bi gencim. kendimi bildim bileli el ve ayak terlemesi yaşıyorum artık bıktım ne yazı yazabiliyorum ne birisiyle tokolaşabiliyorum daha neler neler.özel bi hastahanede doktora gittik istanbulda ameliyat dedi fakat yan etkisi çok olur diyor bi yeri hallettiğimizde başka bi yerden terleme meydana gelceği için fazla önermedi ama ben artık böyle yaşamak istemiyorum sadece 1 doktora giderek ailem işi bitirdi buna sinirlerim bozuluyor kendimi iyi hissetmiyorum pek aklıma geldikçe ellerim terliyor ayaklar zaten çoğu zaman terliyor. sizler yaşadığınız tecrübelerle bana yardımcı olabilir misiniz ?
    -Abullah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah kardeşim selamlar,
      Problemini, yaşadığın sıkıntıları gayet iyi anlıyorum. Bununla birlikte, ailenin endişesini de çok iyi anlıyorum. Ameliyat kelimesi başlı başına ürkütücü iken, bir de yan etkilerinden bahsedilmesi (refleks terleme) elbette onları endişelendirmiştir.
      Aklına geldikçe terleme yaşaman, zaten aşırı çalışan sempatik sinir sistemini istemsiz olarak tetiklemenden kaynaklanmaktadır. Bu gayet normal.Aileni ikna ederek birden çok uzmandan fikir almayı denemeni öneririm.
      Senin yaşında terleme problemleri insanın çok daha fazla sinirini bozuyor (sınavlar, kızlar vs...) biliyorum. Ancak bildiğim kadarı ile ameliyat için (tabi eğer karar verirsen) 18 yaşını beklemen gerekecek.
      Refleks terleme için ise, bünyeden bünyeye fark gösterdiğini söyleyebilirim. Bir nevi şans işi. Yalnızca eğer ameliyat klipsli olarak yapılırsa (sinirler yakılmazsa) geri dönüş için 6 aylık (titanyum klipslerin sinirlere kaynama süresi) bir süren olduğunu söyleyebilirim.
      Bir abin olarak ameliyatı ol, ya da olma demek bana düşmez. Buna uzmanların karar vermesi ve elbette ailenin razı olması gerekir. Yalnızca ameliyatın uzman ellerde yapılması gereken mühim bir ameliyat olduğunu ve ayak terlemesine bir çözüm olmadığını da söylemek isterim.
      Senden ricam, lütfen bu durumu (biraz da gençliğin etkisiyle) kendine büyük bir stres kaynağı haline getirip bir de psikolojik ve sosyal olarak olumsuz yönde etkilenme. Şunu bil ki, yakınımızdaki bir çok insan böyle bir problemimiz olduğunun biz söylemeden farkına bile varamıyor çoğu zaman.
      Yardımcı olabileceğim bir konu olursa yazarsaın.
      Başarılar dilerim kardeşim.
      Mert

      Sil
  11. Mert merhaba.. Bende yüz terlemesi ameliyatı oldum yaklaşık 2 ay oluyor fakat bende avuç içi kuruluğu var önceden avuc içime hiç krem sürmezken simdi sürekli kremlemek durumunda kalıyorum sende de mutlak bu etki olusmustur benim merak ettiğim zamanla ellerde ihtiyac kadar nemin tekrar oldugunu duydum bu sen de oldumu? Şimdiden teşekkürler
    Cihan

    YanıtlaSil
  12. Cihan selamlar,
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Ben de ameliyat sonrası ellerde ciddi bir kuruluk yaşamıştım. Ama terli ellerden bir hayli çekmiş biri olarak ellerimin kuruluktan çatlaması bana mazoşistçe bir zevk veriyordu :)
    Sonraları vücut nem dengesini oturtuyor, en azından bende öyle oldu.
    Hatta son günlerde ellerimde ufak da sayılmayacak terlemeler yaşıyorum. Ben de bunun telaşı içindeyim. Umarım eskiye dönmem diye stres yaşıyorum. Ama zannedersem bu kuruluk ve nemlenme dalgalı olabiliyor.
    Görüşmek üzere
    Mert

    YanıtlaSil
  13. Mert tekrardan merhaba.. Hiperhidrozdan çokca fazla çekmiş biri olarak seninle daha detaylı görüşmek isterim bana mail yada telefon yoluyla ulaşırsan çok sevinirim aklımda çok psikolojik kötü etkiler var bunları yenmeye çalışıyorum hem bildiklerimide seninle paylaşmayı isterim..
    cihannam93@gmail.com 0542 563 44 43 ( msj atman veya çaldırman yeterli ben sana hemen dönüş yaparım ) Teşekkürler sana bu güzel yorumun için , Görüşmek dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan selamlar,
      Biraz yoğundum bu aralar. En kısa sürede seninle konuyu görüşmek için iletişime geçeceğim.
      Mert

      Sil
    2. Cihan Bey sizle iletişime geçicem..

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yorumunuz için teşekkürler. Ancak bu tanımlamanızı desteklemek adına neden böyle düşündüğünüzü, gerek yaşadığınız tecrübelerle, gerekse araştırmalarınızdan çıkardığınız sonuçlarla destekler ve bizleri aydınlatırsanız seviniriz.
      Diğer türlü yorumunuz desteksiz ve havada kalıyor.
      İyi günler
      Mert

      Sil
    2. Ben 4 yıl önce yaptırdım.El ayak terlemesi için.
      Ameliyattan sonra el ayak hariç diğer bölgeler aşırı terlemeye yol açtı. 2 ay sonra klipsleri aldırdım. Sinirler sanırsam 50%-60% gibi hasar görüyormuş benimde aynen öyle oldu. Şuanda heryerim aşırı terliyor(El ve Ayaklarda ameliyat öncesine göre yarı yarıya azalma var ama hala aşırı terliyor).
      Eski halimi arıyorum. Berbat bir hafta geçirdim. İnternette refleks terlemeye çare bulabilirmiyim diye dolaşıyorum. Doktorum idrar söktürücü vermişti (yan etkisi terlemeyi önlüyor).
      Öve Öve Bitiremediğiniz ameliyatın sonucu.

      Ameliyatı olmadan önce hiç okumak istemediğim yazılardı bu yazdıklarım. Karar sizin.

      Sil
    3. Geçmiş olsun,
      Umarım giderek azalır terlemeleriniz.
      Bence bu tip yorumlar (yani refleks terlemeden şikayetçi yorumlar) bütün yorumlar içinde en önemlileri. Böyle bir problemin yaşanabildiğini insanların bilmesi gerekli. Sanırım ben bir miktar şanslı grupta yer alıyorum bu durumda. Bendeki refleks terlemeler, sizdeki kadar ciddi boyutta olmadı. Umarım bir şekilde en azından eski halinize dönersiniz.
      Bu arada 'öve öve bitiremediğiniz' yorumunuza karşı çıkmak durumundayım. Yazımı ve yorumlarımı gözden geçirirseniz ameliyata övgü ile ilgili en ufak bir kelimeye rastlayamazsınız. Zaten bu sitenin amacı da bu değil nihayetinde.
      Bir sorum olacak, el ve ayak demişsiniz. Bunların ameliyatı farklı diye biliyorum. (Ayak için karından müdahale ediyorlar) İkisini de mi oldunuz? Mesela benimki koltuk altından girilerek yapılan el terlemesi ameliyatıydı. Ayaklara en ufak bir etkisi de olmadı.
      Her koşulda yaşadıklarınız beni üzdü. Acil şifalar diliyorum
      Mert

      Sil
    4. Tıbbi makalelere dayanarak ameliyat sonrası komplikasyon riski ortalama olarak 25% dir. Yüzde 1-2 diye yan etki oranı beyan eden ve klips alındıktan sonra geri dönüşüm iddia edenler linkteki videoda olduğu gibi cerrah değil SAHTEKARDIR :

      https://www.youtube.com/watch?v=so8Ak-f8_5E
      https://www.youtube.com/watch?v=vVqPzUq_hsQ

      Sil
  15. Merhaba Mert ,
    bu ameliyatı olmak istiyorum.Ama ailem bu lanet terleme ile yaşabileceğimi düşündükleri için izin vermiyorlar.Sosyopat , mazoşist , insanların eli eline değecek korkusu ile evden dışarı çıkmak istemeyen biri haline geldim.Şu anda nasılsın şu refleks terleme başladı mı ve ya terleme boyutu elimdem damla damla akan su zerrecikleri kadar mı :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet merhaba,
      Geç cevap için kusura bakma. Ara sıra yorumları atlayabiliyoum.
      Öncelikle belirteyim, ben bir uzman değilim. Sonradan bana saldıran arkadaşlar falan oluyor :) Ben de sizin gibi bu dertten muzdarip bir adamım. Başımdan da böyle bir ameliyat geçince paylaşmak istedim.

      Şu an durumumu sorarsan ameliyat üzerinden neredeyse 1 sene geçmiş olacak ve gayet iyiyim. Refleks terlemelerim varsa da onunla yaşamaya alıştım sanırım (ben zaten çok terlerim)

      Ancak bu dediklerim, ameliyat ol, refleks terlem olmaz anlamına gelmesin. Bunun garantisini doktorlar dahi veremiyor. Dolayısıyla bu bir risk. Ama gayet güzel söylediğin gibi, el terlemesi insanları sosyopat hale getirebiliyor ve belli bir noktadan sonra bu riske göz yumar hale geliyorsun.

      İyi araştırıp (internetten değil), uzmanlarla görüşüp (işin ticari boyutunu düşünen kasaplarla değil) kendini dinleyerek karar vermelisin. Neticede sinir sistemine müdahale edilen çok mühim bir ameliyat.

      Bakalım bu yaz ne kadar terleyeceğim :)

      Sevgiler
      Mert

      Sil
    2. ya lütfen biri beni bilgilendirebilirmi ben de ameliyat olacam...05377288451

      Sil
  16. Merhaba.
    Ben de klipsli ets ameliyati olmayi dusunuyorum. Ancak tek tereddut ettigim konu tabi ki reflex terleme. Normalde de yuz ve kafa bolumu terleyen biri olarak, ellerim ve koltuk altlarimdaki terin de kafamdan cikacagini dusunmek beni ameliyattan uzaklastiriyor.

    Reflex terleme herkeste farkli bolgelerde olabiliyor anladigim kadariyla. Hal boyle iken benim icin en yakin ihtimal terin kafamdan fiskiracak olmasi. Buna benzer bir durum yasayan veya bu konuda bilgisi olanlarin yardimci olmasini rica ediyorum. Eger bu ter kafamdan cikmayacaksa bugun ameliyat olurum. Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Refleks terleme ile ilgili uzman hekimler dahil kimse kesin konuşamıyor. Her vücudun kendisine göre tepkileri oluyor. Bu konuda kesin konuşmak doğru olmayacaktır.
      Geçmiş olsun

      Sil
  17. Merhaba ets ameliyatı olmuş biri olarak ter ile ilgili kafasında soru işareti olan yardım bekleyen tüm kardeşlerime yardımcı olurum 0542 563 44 43

    YanıtlaSil
  18. inanmayın hayatınız mahvolur bu dama ameliyat olmuş biri değil kesinlikle sadece ameliyat eden kurumun bi yalakasıdır ben oldum pişmanım ve size bu ameliyatı olupda pişman olan çok kişiyle tanıştırırım sakın sakın olmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle geçmiş olsun. yaşadığın sorunlara üzüldüm. umarım geçer.
      yazıyı ve yorumları azıcık okusan kimseyi inandırma veya ameliyat ettirme gibi bir misyonum olmadığını anlardın ya, neyse...
      yalaka meselesine gelince, önce insanları bir tanı, olayı bir anla da, yorumunu ona göre yap derim.
      Tekrardan geçmiş olsun

      Sil
    2. sadece pişman olma konusuna kesinlikle katılıyorum zaten araştırın anlıcaksınız kesinlikle bu ameliyatı olmayın göğüs doktoru sinirden ne anlar bunu düşünün.

      Sil
    3. ben amelıyat olucam lutf benı bu amelıyatı olmus kısılerle tanıstırırmısınız..iletısıme gecebılır mıyız? gofretx@hotmail.com

      Sil
    4. Benimle iletişime geçip,pişman kişilerle tanıştırırmısınız lütf?

      Sil
    5. https://www.facebook.com/groups/175782109174422 Gruba katılın 143 üye var çoğu ameliyat olmuş pişman hastalar, refleks terleme dünyanın en kötü ve yaşanmaz hastalıklarından biri ve geridönüşü kesinlikle yok sinirleriniz bir kere yakıldığında veya klipslendiğinde bir daha kesinlikle eski fonksiyonunu kazanamıyor. Refleks terleme dısında ameliyatla birlikte artık yüzünüz de terlemiyor ve her güneşe çıktığınızda yüzünüz yanıyor hayatınız boyunca güneşli günlere küsmek istiyorsanız olun derim, öncelikle grubu inceleyin faydalı bilgiler bulabilirsiniz.

      Sil
    6. kardeşim bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim .
      bende ameliyat olmayı düşünüyordum yorumunuzdan sonra vazgeçtim..!
      Allah cc ölümden başka her şeyin şifasını yaratmıştır. İnşeallah o şifayı kısa zamanda bulursunuz..!!

      ABDULKADİR Geylani hz.(k.s) HASLALIKLARLA İLGİLİ İSTİHARESİ VAR ONU İNTERNETTEN BULUP YAPMANIZI ÖNERİRİM..

      Sil
  19. Selamlar egerki ets ameliyati olmayı düşünen varsa şimdiden vazgecsin sirtiniz gobeginiz kalcaniz her an terlicktir özellikle yazlari bizim gibi olmayin pisman olursunuz derim mert kardeş sende refleks terleme ne durumda bilmiyorum ama ben uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum sanirim kok hucre tedavisi bizim gibi refleks terleme olanlara tek care

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      refleks terleme konusunda haklısınız. ben zaten vücut terlemesi konusunda da sıkıntıları olan birisi olduğum için zannedersem duruma alıştığımdan çok ciddi artışlar yaşamadım. ancak bu önemli bir nokta tabii...

      Sil
  20. ben ameliyatı 10 gün önce ankara ibn-i sina hastanesinde oldum şuana kadar refleks terleme ile karşılaşmadım gerçi havalar ısınmadı daha ama 20 dereceyi gördüm refleks olmadı samsunda yaşıyorum havanın 20 derecenin üstünde olduğu ay sayısı maksimum 3 ay oluyor refleks olursada 3 ay dişimi sıkarım şuan için halimden gayet memnunum inşallah böyle devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de ameliyat olacam.. lütfen beni bilgilendirin

      Sil
  21. Bu konuyla ilgilenenler yazdıklarımı iyi okusun
    1- Her ne sebepler olursa olsun asla ama asla bu ameliyatı olmayın.
    2-Klipsi yada yakarak farketmez asla olmayın.
    3-Ameliyatı olduysanız işiniz birmiştir.Bundan sonra hem sizi hemde sevdiklerinizi çok zor günler bekliyor.
    4-Refleks terleme nedir?Normal insanların terlemesinden 3-4 kat fazla terlemektir.
    5-Yazın 100 metre güneşte yüreyemessiniz.Pantolonunuz o kadar ıslanırki insanlar sizin altınıza yaptığınızı düşünür.
    6-Sadece aşırı terlemessiniz ayrıca vucudunuz aşırı ısınır ve siz çıldırma noktasına gelirsiniz.
    7-Bu ameliyatı yapan doktorlarlar size gerçeği söylemiyor.Sakın sakın inanmayın.
    8-Benim ve benim gibi bu ameliyatı olanların hayatı kaydı sizin kaymasın.
    9-Ameliyatı yapan ve beni tuzağa düşüren doktoru Allaha havale etmekten başka yapabilecek bir şeyim yok.Umarım bana ve aileme yaşattığı kabusları kendiside bir gün yaşar.
    10-Klipsleri çıkarsanız bile geri dönüşüm yok.İster 1 günde ister 1 yılda çıkartın klipsleri farketmez işiniz bitmiştir.
    11-Hasar gören sinir bir daha iyileşmez.Sinir kendini yenilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Refleks terleme belirttiğiniz gibi çok önemli bir nokta. Ben de sizin kadar yüksek dozda olmasa da yaşadım. Ancak benim vücudum hep terlediği için herhalde duruma alışkanlıktan çok önemsemedim. Szie çok geçmiş olsun...

      Sil
    2. selam .. bende bir hafta sonra ameliyat olacam.. lütfen beni bilgilendirin...0537 728 84 51

      Sil
    3. kardeşim bizi aydınlattığın için çok teşekkür ederim .
      bende ameliyat olmayı düşünüyordum yorumunuzdan sonra vazgeçtim..!
      Allah cc ölümden başka her şeyin şifasını yaratmıştır. İnşeallah o şifayı kısa zamanda bulursunuz..!!

      ABDULKADİR Geylani hz.(k.s) HASLALIKLARLA İLGİLİ İSTİHARESİ VAR ONU İNTERNETTEN BULUP YAPMANIZI ÖNERİRİM..

      Sil
  22. Merhaba,
    Ben el ve ayak terlemesi için krem kullandım ancak etkili olmadı ve bununla beraber bacak arkası ve genital bölgede terleme de başladı yani krem kullanmam bile refleks terlemeyi arttırdı ETS düşünüyordum ancak burada okuduklarıma göre yaptırmamam gerekir sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vücudunuzda refleks terleme oluşması gibi bir çekinceniz varsa (yalnız bunu doktorlar dahi önceden kestiremiyor) ETS ameliyatı olmamanız doğru bir karar olacaktır. Ancak şunu söylebilirim ki, kremler sizde refleks terleme yapmaz. Refleks terleme sinir sistemi tarafından tetiklenen bir olay diye biliyorum. İsterseniz bir doktora danışın.
      Geçmiş olsun

      Sil
  23. merhaba mert. benimde el , ayak ve koltuk altı terleme sorunum var. ameliyattan sonra bu sıkıntılar giderse yada azalırsa vucüttaki genel terleme artıyormuş. benim vucudum günlük hayatta çok az terliyor. acaba ameliyattan sonra vücutta aşırı terleme görülür mü? rahatsız edecek kadar? bilgin varsa cevaplar mısın

    YanıtlaSil
  24. Mehmet merhaba,
    yorumlardan okumuşsundur, vücutta terlemenin artmasından şikayetçi çok insan var. Beinm vücudum ameliyat öncesi de zaten çok terliyordu. Dolayısıyla inanılmaz bir artış hissetmedim. Aslında sana kıyasla benim durumum daha büyük risk taşıyor. Ancak vücut reaksiyonları hiç belli olmuyor. Bir doktor uzmanla görüşmeni tavsiye ederim.
    Geçöiş olsun
    Mert

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar Mert, Elif ben. Yaklaşık 15 gün önce bende ets ameliyatı oldum, şuan için vücudumda aşırı bir terleme olmadı ama sanırım refleks terleme kendini belli bir zaman sonra gösteriyormuş, doğru mu biliyorum? Ne yazık ki ameliyat sonrası göğüs boşluğunda hava kalma durumu oldu bende ama şuan gayet iyiyim bir hafta içinde toparlandım, ben sana şunu sormak isterim, ablanın da aynı ameliyatı olduğundan bahsetmişsin ve üzerinden epey bir zaman geçmiş, geçen bu süre içerisinde onunda şikayet ya da memnuniyetlerinden bahsedebilir misin? Tecrübe etmiş birinin daha yaşadıklarını öğrenmiş oluruz, zaman geçtikçe refleks terlemesinde bir artış ya da azalma oluyor mu? Bu arada senin paylaşımların içinde teşekkürler, bu sayfa hem ameliyatımdan önce hem sonra takip ettiğim bir sayfa =) Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif merhaba,
      Çok geçmiş olsun. Umarım her şey yoluda gidiyordur. Ameliyat sırasında talihsizlik yaşamana üzüldüm, ancak kısa sürede geçen bir sıkıntı bu.
      Ben, daha önce de yazdığım gibi zaten vücut terlemesi çok olan biriydim. Dolayısıyla refleks terleme bu terlemeyi bir miktar artırsa da ben çok hissetmemiş olabilirim. Bu arada, ameliyattan hemen sonra biraz da yaz mevsimine denk geldiği için çok sırtımda, belimde, karnımda ve bacaklarımda çok ciddi terlemeler yaşadım. Ancak vücut bu terlemeleri bir süre sonra dengeledi. (Bu, herkeste böyle olacak anlamına gelmiyor) Ama hala çok terleyen bir insanım diyebilirim :)

      Ablama gelince, o az miktarda refleks terleme yaşadı yalnız sonra onun da belirgin şekilde terlemeleri azaldı. Yani refleks terleme bir süreç olabiliyor. Eğer yaşarsan hemen panik yapma derim. Vücuduna zaman tanı.

      Biz ameliyat sonrası çok ciddi problemler yaşamayan şanslı kısımdaydık sanırım. Ancak elbette ben vücut terlemesi illetinden kurtulacak kadar rahatlamadım. Ama mutluyum, memnunum.

      Bu arada, beklemediğim şekilde ellerimde belirgin nemlenmeler oluşuyor bazen. Ama bunu da çok kafama takmıyorum. Önceki el terime kıyasla, bu, kendimi üzmeyeceğim yoğunlukta bir terleme.

      Blog'u takip etmene çok sevindim. Ben de yazılarımı okuyan arkadaşlar buldukça mutlu oluyorum. Aslında sayfanın içeriği bu terleme yazısı ile çok örtüşmüyor. Daha çok mizahi bir site. Ancak bu yazı, bu dertten muzdarip tüm kardeşlerimi bir anda buraya çekti. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ediyorum.

      Umarım el terlemesinden daha fazla problem yaşamadan kurtulur, hayatına mutlu mesut devam edersin...

      Geçmiş olsun
      Mert

      Sil
  26. Öncelikle hızlı ve açıklayıcı msjın için teşekkürler Mert=) evet blogun içeriğini, öncelikli derdimiz olan hiperhidrozdan sonra 'bu sayfada başka neler varmışki?' diye karıştırmaya başlayınca anlıyor insan. İlk 10 gün bende de normalin üzerinde bir terleme oldu ama sanırım artık denegelendi, umarım yazında can sıkıcı boyutlara ulaşmaz, bu arada bir süre sonra ellerinin terlemeye başlamış olması biraz korku yaratır kesinlikle mesela şuan bende acaba tekrar bi terleme olursa naparım diye düşünüyorum =)neyse sonuç olarak hepimize geçmiş olsun, aynı problemi yaşamış insanlarla konuşmak iyi geliyor, tüm hiperhidroz arkadaşlarıma sevgiler, iyi günler =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif,

      Bu dertten muzdarip arkadaşlarla dertleşmek, söylediğin gibi,hakikaten iyi geliyor. Aslında ben bu makalenin bu kadar okunacağını dahi tahmin etmiyordum. Bu da bu derdin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor.Dertleşme köşesi haline geldi ve ben bu durumdan çok memnunum.

      Yeter ki arkadaşlar konu hakkında bilgilensin ve sorular cevap bulsun. Ancak en büyük soru olan 'refleks terleme'ye kesin bir yanıt sanırım yok, olmayacak.

      Terlemelerin dengelenmesine sevindim.
      Tekrardan geçmişler olsun...

      Mert

      Sil
  27. mrb ortak ben ismail benim 25 yıldır hissettiklerimi ve yaşadıklarımı kelimelere dökmüşsün çok da güzel yapmışsın:) bnm yaklaşık 2 yıl kadar bu ameliyatı araştırma ve karar verme sürecim oldu sonunda bu durumun böyle gitmeyeceğini düşünerek 20 gün önce istanbuldan bir doktor buldum ve atladım istanbula gittim doktor saolsun en ufak noktasına kadar anlattı. beni rahatlatan bir noktayı daha öğrendim o da refleks terlemenin duyguya bağlı olmaması sadece sıcakta meydana gelen bir terleme olmasıydı refleks terleme olayını da göze alarak 18 gün önce ameliyatı oldum. sonuçta çıkacak olan terleme ellerdeki gibi hayatımı zora sokup beni hayattan bıktıracak kadar kötü olamaz... ellerden akan we başladığı zaman kolay kolay durduramadığım bu terden dolayı ne çektiğimi falan hiç anlatmayacam buradaki insanlar o sorunları birebir yaşıyorlar zaten ameliyatın sonucuna gelecek olursam bacaklarımda terleme meydana geldi ancak 18 gün geçti ve şimdi bile sıcağı ve nemi yazdan faksız olan adanada yaşamama rağmen bile bacağımdan gelen terler pantolonun dışına vurmayan beni rahatsız etmeyen çileden çıkarmayan bi derecede.Yaşadığım tek pişmanlık ise bu ameliyatı daha önce yaptırmamış olmamdır.. sorusu olan arkadaşlar olursa da seve seve bilgi verebilirim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail selam,
      Cesur kararın için tebrikler. Çok geçmiş olsun. Umarım refleks terlemen seni rahatsız etmeyecek boyutlarda kalır. Anladığım kadarıyla bu durmda biz şanslı gruba giriyoruz. Zira, refleks terlemeden muzdarip çok arkadaş yorum yazdı. Gerçi benim de vücut terlemelerim az değil, bazen ciddi boyutlarda olabiliyor ancak belki de çok önemsemediğimden veya alıştığımdan çok şikayetçi değilim.
      Kuru ellerinle mutlu bir hayat sürmeni dilerim! Herşey gönlünce olsun kardeşim...
      Mert

      Sil
    2. s.a. bn 18 yaşndaym ve bnu kçüklğmden beri çekiyorm her yolu dnedm diyeblirm. olmadı. Ameliyattan çekniyorm bu bölgesl bel,göbek,kalça kısmnda terlme olayndan. bide karar versm bile kesn bi doktor bilmyorm. Siz değerli abilerm bna ne önerirsniz , çünki gerçektn hayatmın her alanında bni çekngen kıldı bu illet. Tam kabullenmişken bu ste gözme çarptı ki mert kardesmiz çok gzel açıklamş,eline emegine sağlık.bu bikaç kşinin (tutarlı mı bilmiyorum) ameliyat olmayın feryatları içimi ürpertti ki bu işn geri dnüşü yok .sizce ne yapmalıym ?

      Sil
  28. 4yil once yuz terlemesinden dolayi klipsli ets ameliyati olmus bir talihsizim.yuzum yaz kis (ozellikle yazin) durmaksizin islakti.kafa bolgem okadar terliyordu ki; gorenler sacinihangi ara yikadin diyorlardi.hele yaz gunleri yemek yemek ayri bir iskenceydi.tabaklarimdaki yemek kofteyse sulu kofte oluyordu..sulu yemeklerde problem yasamiyordum;) 30 yasima geldigimde bi cesaret, refleks terlemeyi de goze alarak yattim ameliyat masasina.daha kotu bi senaryo olamazdi cunku.ameliyat olali dedigim gibi 3 yil oluyor.sonuc:cok pismanim.15 selsiyusu 1 birim bile gecince termometre,gogus, sirt, bel, kalca ve bacaklarim sirilsiklam oluyor.kot pantolon haricinde birsey giyemiyorum.hele bahsigecen sicakligin uzerinde 100m bile yurusem inanilmaz bir terleme basliyor.ustume yaz gunu bile kalin biseler giyiyorum ki terim belli olmasin diye.yani 3 kat tisort uzerine ceket veya polar giymek zorunda kaliyorum.iki kat tisortum resmen denize girmis cikmis kadar islanirken ucuncu kat hafif nemlenmis oluyor.iki renk giyebiliyorum.siyah ve beyaz.yilin 7 ayi anlattigim cileyi cekiyorum arkadaslar.bukadar kotu bir sonucla karsilasma ihtimaliniz var.soyleyebilecegim tek sey ben yaptim siz yapmayin..mert kadar sansli degilseniz vay halinize..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Anlattıklarınız hakikaten çok üzücü. Çok geçmiş olsun.
      Yüz terlemesi için yapılan müdahaleyi pek bilmiyorum, ama zannedersem aynı prosedürler uygulanıyordur. Ancak bahsettiğiniz kadarıyla vücudunuz ameliyata çok aşırı bir tepki vermiş. Elbette ameliyatı düşünenler bu tip sonuçları gözardı etmemeliler. O yüzden verdiğiniz bilgiler son derece kıymetli.
      Ben de sürekli terleyerek yaşayan bir insan olarak (sizin anlattığınız kadar olmasa da) bunun ne kadar zahmetli ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir durum olduğunu iyi biliyorum.
      Dediğim gibi, yaşadıklarınıza üzüldüm. Umarım zaman içerisinde terlemeniz dengelenen ve giderek azalan bir terleme haline dönüşür ve daha rahat günlere kavuşursunuz.
      Çok geçmiş olsun.
      Mert

      Sil
  29. Selam Mert! Bende bu ameliyatı 4 gün önce oldum. Ameliyattan sonraki 2 gün ellerim kupkuruydu. Dün yani 3. Günden itibaren ellerim yine terlemeye başladı. Ameliyattan önceki kadar çok terlemesede şuan yine ellerim hep nemli ama tabiki ter akmıyor :)) sendede böyle birşey oldumu? Bu durum ilerleyen günlerde düzelirmi yoksa bu şekilde kalırmı?
    Şimdiden tşk ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      Geçmiş olsun! Umarım herşey yolundadır...
      Ameliyat sonrası ellerdeki nemlenmeyi sakın kafana takma. Bu yaklaşık 1-2 hafta devam ediyor ve sonrasında kesiyor. Aynısı bende de olmuştu. İnsan başlarda endişeleniyor tabi ama geçecek emin ol.
      Kuru ellerle güzel günler dilerim!
      Mert

      Sil
    2. mert merhaba kardeşim.senin sıkıntılarını bende yaşıyorum.açık renk t-shırt gıyemıyorum.koltuk altım cok terlıyor.ellerımden sular akıyor.kımsenın elını sıkamıyorum.cok kotu bır durum.her neyse.bu amelıyatı cok duydum.olumlu konusanda var olumsuz konusanda var.ne yapcagımı bılmıyorum.allah hepımızın yardımcısı olsun.tabi bunada şükür.elimiz ayağımız var terliyor.hiç olmayanlar da napsın ama tedavisi verende allah.bana bir yol gösterin yardımcı olun lütfen

      Sil
  30. Merhaba Mert,
    18 yaşındayım, Bursa'da oturuyorum ve bende aynı sorundan şikayetçiyim. Yaklaşık 1 yıl önce bunun tedavisi olduğunu öğrendim ama olumlu-olumsuz yorumlardan dolayı beklemede kaldım. 1 yıldır bütün sitelerdeki yorumları okudum, değerlendirdim. Klipslerin biraz pahalı olmasından ve ailemin bu miktarı ödemesi zor olduğundan bekleme yapmaya devam ettim. Bu yaz tatilinde aileme konuyu açıp kabul ederlerse ameliyat olmayı planlıyordum. 2 gün önce internette gördümki Bursa'da bu ameliyatı yapan bir doktor varmış, üstelik devlet hastanesinde. Hemen randevu aldım ve bugün doktorun yanına gittim. Oturduk doktora her şeyi anlattım. O da ameliyat olmamı tavsiye etti. Fakat o doktor ameliyatı klipsle yapmıyormuş. İstersen kliple yaparız, senin kararın ama ben genelde hastalarıma klipssiz(doktor tabirinde bir yöntem söyledi) yapıyorum, dedi. Maddi durumdan dolayı benimde ilgimi çekti. Hiçbir farkı olmadığını söyledi. İyi güzel konuştuk, ameliyat olmak istersen 4 Haziran günü yaparız dedi ve çıktım. Şuan burdayım sana bunları yazıyorum. Sence klipssiz yaptırmalı mıyım? Riske girmeye değer mi?

    Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum. Sende yüz kızarması sorunu var mıydı? Doktora sorduğumda tamamen geçmez ama azalır dedi. Cevabını bekliyorum. Teşekkürler, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yapılan yorumlardan anladığım kadarı ile klipsli -klipssiz çok farklı uygulamalar değil. Klipslerle zaten sinirlerin zedelendiği ve işlevini yitirdiği söyleniyor. Bu durumda verilen 6 aylık ger dönüş süresi anlamını yitiriyor. Ancak bir uzman olmadığı için bunu bilemiyorum.
      Dolayısıyla hangi yöntemin kullanılması gerektiğini uzman doktorların bilmesi gerekir.
      Ameliyat oldun mu? Son durum nedir?
      Selamlar
      Mert

      Sil
  31. Küçüklükten beridir böyle bir problemim var fakat 17 yaşıma kadar bunu hiç hissetmedim daha doğrusu pek umrumda değildi.3 yıldır gitar çalıyorum fakat bu sene çalamıyorum elim bir anda terliyor terlediğinde ise gitarı duvara vurup parçalamak istiyorum. İğrenç bir durum sınavlarda zaten elimi ayağımı durduramıyorum. Fakat derslerde kafamı derse verince gerçekten hissetmiyorum terleme ama bu sıralar gerçekten arttı. Bu ameliyatı olmalımıyım bilemiyorum fakat gerçekten daha kötü bir durum olamaz. Bu refleks terleme nasıl bir problem yaşatıyoor ayrıca ben basketbol oynuyan aktif bir spor hayatına sahibim bu beni etkiler mi ?

    YanıtlaSil
  32. Mert ne olur nerede ameliyat oldugunu ve fiyat bilgisini verebilir misin :( Artık asırı terleme sonucu resmen el ve ayaklarım sisiyor... hiçbir acık ayalkkabı giyemyorum araba kullanamıyorum bilgisayara hatta dokunmatik telefonlara bile dokunamıyorum :( imdat ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      daha önce de belirttiğim gibi acıbadem'de oldum. ancak lütfen detaylı araştırıp, birden fazla uzman ile görüşün. refleks terleme sorunu yaşayan çok arkadaş olduğunu anlıyorum yazılanlardan.
      acl şifalar dilerim.
      mert

      Sil
  33. bende 1 yıla yakın oldu ameliyatım refleks terlem oluşdu bu canımı baya sıkıyor ama bununla yaşamak zorunda kalıyoruz doktoruma söylediğimde bu yıllardır olan ve çözümü bulunamıyan bir hastalık refleks terleme umarım bilim bir çaresini bulur yaşanması gerçekden çok zor kısıtlıyorsun kendini herşeyden terlemek başlı başına bir sorun zaten ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bana bilgi verebilirmisin ceren 05317904990

      Sil
  34. Aynı dertten malesef bende muzdaribim. Hangi hastanede oldunuz peki ameliyatı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. göztepe şafak hastanesi

      Sil
    2. ibni sina tıp fakültesi-ankara

      Sil
    3. Merhaba; Ben de Ankarada yaşıyorum ve benim sıkıntım terleme değil de aşırı sabit yüz kızarıklığı çocukluğumdan beri bu dertten muzdaribim ve bu ameliyatı çok araştırdım ve ben de olmak istiyorum. Benim öğrenmek istediğim olduğun ameliyat klipsli ets mi yoksa klipsiz mi? ve diğer merak ettiğim ekstra bir ücret ödedin mi İbni sinada yoksa ssk mı karşıladı cevabı yanıtlarsan inan çok mutlu olucağım şimdiden teşekkür ederim

      Sil
    4. Klipssiz oldum ekstra ücret odemedim suan halimden çok memnunum refleks terleme oluyor ama aşırı değil tolere edebiliyorum ameliyatı serkan enon yaptı daha detaylı bilgi için arayabilirsin 05459551855

      Sil
    5. Merhaba Herks bisey diyor ne yapalim insan korkuyor

      Sil
  35. kesinlikle olun olun kurtulun cekilmeye degmez stresinize yazık bebekligimden yana ugrasılmıs benim icin 20 yasındayım daha yeni caresini buldum bu ameliyatla. fatihte bezmi alem hastanesinde oldum inanın bana yeniden dogdum!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şikayetiniz hangi bölgedeydi ve doktorun adını öğrenebilir miyim..teşekkürler

      Sil
    2. doktorunuzun adı neydi ?
      Ahmet

      Sil
    3. Merhaba birisi ban bilgi verebilirmi acaba 05317904990

      Sil
  36. bu ameliyatı olup yeniden dogmus insanlardan biride benim... merakı olanlara hertürlü yardımcı olabilirim korkmayın 1 saatlik bir operasyon hissetmiyorsunuz kesinlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimle iletişim kurabilirsiniz..gofretx@hotmail.com..ameliyat olucam..

      Sil
  37. mert kardeşim....bende bu ameliyatı 4 gün önce oldum..ilk 3 gün terlemeden eser yoktu..fakat 4 . gün elim terlemeye başladı..şuan nemli ve terli..kalıcımı,yoksa geçicimi bu durum...o kadar acı yedikten sonra tekrar terlemsi psikolojimi bozdu...biraz aydınlatırsan çok sevinirim krdşm...!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taner kardeşim benzer terleme bende de oldu, sonrasında geçti ancak şu aralar ameliyat üzerinden 1 sene geçmesine rağmen ufak ufak el terlemeleri yaşıyorum. umarım kabus geri dönmüyordur.
      çok geçmiş olsun
      mert

      Sil
    2. eyv. kardeşim tşk. ediyorum aydınlattığın için...evt 2-3 gün sonra terleme kaybolmaya başladı..şuan 3 hafta oldu ameliyat olalı sol elim kuru,sağ elimde çok hafif nemlenmeler oluyor..onuda normal karşılıyorum..çok şükür eski ellerden eser yok şuan için..krdşm şuan nasıl durumun? kabusun geri döneceğini zannetmiyorum,eskiye dönmesi bana göre çok düşük bi ihtimal...herşey gönlünce olsun..k.i.b. krdşm...

      Sil
  38. aynı sorunu yaşayan cevap yazabilirmi? şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  39. mert arkadaşımızı tebrik ediyorum. tıp okumadan doktor olmuş. insanlara hem tıbbi hem psikolojik yardım yapıyo. master için psikolji dalını seçtiğinide burdan anlıyoruz. arkadaşlar bir kişi bu şekilde sonuçlar aldı diye hepinizde aynı etkilerin oluşma garantisi asla ve asla kesin değildir. hatta bu kişinin ameliyatı gerçekten olduğu bile kesin ve ispatlı değildir.
    birde anladığım kadarıyla laf kalabalığı ve biraza mizah ile ETS denilen ameliyatın reklamını yapıyor. doktor ile ortak çalışıyor sonucunu bu durumda şifreli olarak itiraf ediyor. yorumları ve yönlendirmesi ile beni bu sonuca götürüyor.
    yada tüm söylediklerimin dışında sosyalleşememiş bir kişinin sanal sosyolojik paylaşımları için bu konu iyi bir fırsat olmuş diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım ben de seni tebrik ediyorum...
      yıllardır sürdürdüğüm bu oyunu bozdun ve beni çok fena yakaladın. bu durumda ben de senin nezdinde, bu siteye girip benim yazılarımı okuyarak beyinleri yıkanan tüm arkadaşlarımdan özür dilerim.
      o zaman gerçekleri söylemenin vakti geldi. ben çok yüksek paralarla klipsli ets doktorları tarafından tutulan bir yazarım. amacım mizah dili ve laf kalabalıklığı ile insanların beynini yıkamak ve bu ameliyatın reklamını yapmak... bu işten de ciddi paralar kazandım.
      arkamızda elbette cia ve faiz lobisi vardı. hep birlikte üzerimizde uzaylılar tarafından oluşturulan 'ter lobisi'ne karşı savaş veriyorduk. kandırdığımız insanları ameliyat edip (birkaçını bizzat ben ettim) paralarıyla yurtdışı tatillerine gidiyorduk. hatta bize kanıp ameliyata yatan insanlar, içi buz dolu küvette uyanıyordu. onlardan çaldığımız böbreklerin bir kısmını organ mafyasına satıyor, bir kısmını da zevk için çiğ çiğ yiyorduk. biz böyle de pis insanlardık. evet, bu yaptıklarımla gurur duymuyorum elbette ama madem senin gibi kuşkucu ve kurnaz bir arkadaşa tosladım, artık itiraf etmem gerekti...
      ah be güzel kardeşim, benim yazdıklarıma ve yukarıdaki yorumlarıma bakıp nasıl da doktorculuk oynadığımı falan düşündün ki? bir bak bakayım, bir kişiye ameliyat ol ya da olma demiş miyim? zaten benim dememle olacak ya da olmayacak arkadaşlar varsa, durum çok vahim o ayrı. sitenin kurulum amacı benim kendi içimi dökmem. benim içim seni rahatsız ederse, girmezsin, hatta kendi siteni kurarsın olur biter...
      sosyoloji ve psikoloji masterlarını da benim asosyal biri olduğum tespitini şakadanak yapabildiğin için sana iade ediyorum, sende daha zengin duruyor.
      Alınma bu yazdıklarıma diye sana bir yerde daha hak vereceğim. kimse(yazıda da geçtiği gibi) internetten okuduğu martavallarla kararlarını yönlendirmesin, bak o konuda sonsuz haklısın. bu iş sağlık işi. yani ciddi iş. aman derim. ancak bil ki bu site en ufak ciddiyet taşımayan bir mizah sitesidir, sen de kafayı çok takıp komplolarda boğulma derim. sosyalleşme tavsiyelerini de aldım, uygulamaya çalışırım.ama sen de lütfen biraz daha az dan brown oku, bi açık havaya çık.
      haydi kal sağlıcakla...
      Mert

      Sil
  40. tespitlerimin doğruluğunu ispatladığın için teşekkürler. senaryolar güzel. beni güldürdüğün içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok rica ederim. Hepsini okuduysan esas ben teşekkür ederim...

      Sil
  41. öncelikle merhaba

    ben bir eşya almadan önce bile binbir siteye girip binbir araştırma yapan bir insanım gerek fiyat gerek performans açısından kullanıcı yorumlarına çok önem veririm, aynı şeyi bu ''HASTALIĞIM'' için de araştırdım ve bu siteden öğrendim ets ameliyatını. üniversite okuduğum için memlekete dönmeyi bekledim ve 5 gün önce bu ameliyatı oldum, öncesinde ablamda aynı sorundan müzdarip di ona önerdim o da operasyonu geçirdi ve şimdi 1 ay olucak o ameliyat olalı tamamen kurtuldu terlemeden eser kalmadı. ben daha önce çok kişiye rasladım el terleme problemi olan ilk okuldan bu zamana kadar çok kişiyi gördüm ama gerçekden hiç birinin teri benim kadar fazla olmuyordu, dediğm gibi 5 gün önce oldum ameliyatı ve düne kadar ellerim çok iyiydi hiç bir şekilde nemlilik bile hissetmiyordum ancak dün biraz nemlenmeye ve ıslanmaya başladı tabiki eskisi kadar değil ama yine hissedilir derecede bir terleme var, ayaklarımda da çok aşırı terleme mevcuttu ağustos aylarında bile çorapsız gezemezdim ondada baya azalma vardı ama dediğim gibi son 1 günde oda eski haline döndü. refrex terleme konusundada bende bacak ve baldır kısımlarında rahatsız etmeyecek düzeyde terleme oldu, zaten bu derdi çeken insanlar refrex terlemeyi herşeyi göz önüne alıp da giriyor ameliyata hatta ben o kadar bıkmıştım ki klipsli değil sadece sinirlerin yakılmasıyla olan klips takılmayan operasyonu geçirdim.
    Taner şener isimli arkadaşında aynı sorundan yazdığını gördüm gerçekdende o kadar ameliyat ve ameliyat sonrası süreçlere katlandıkdan sonra böyle bir sorun olunca insanın psikolojisi bozuluyor ama inşallah kalıcı değildir.

    mert sana teşekkürlerimi iletmek isterim senin sayende bu dertten müzdarip arkadaşlar aydınlanıp çözüme gidebiliyor.

    Gerçekden bu derdi çeken bilir sadece, bütün hayatı etkiliyor, elinde hiç bir şeyi isteyerek tutamamak (poşet,kalem) insanlarla selamlaşmaktan çekinmek, sınav kağıtlarını kirletmek silerken yırtmak, giydiğiniz pantolonları, tişörtleri kirletmek vb. bütün hayatı etkiliyor. hatta benim ellerim aşırı su aldığı için yani terlediği için şişiyordu hiç bişeye dokunamıyordum o kadar ileri derecedeydi, neyse lafı uzatmayım inşallah geçici bir süreçtir bu ve bu sadece ''benim sorunum'' ameliyatı olup derdinden kurtulan çok insan gördüm,okudum 1.derece örneği ablamdır. inşallah sizinde derdinize dermanı olur.
    saygılarmla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında 10 gün bekleyip tam sonuçlarını aldıkdan sonra paylaşıcaktım tecrübemi ama böyle bir sorun olunca moral bozukluğundan sabredemedim. olmayı düşünenlere tavsiye ederim ben genelde şanssız bir insanım zaten fazla şaşırmıyorum bu duruma :)

      inşallah iyi bir sonuç alırsınız

      Sil
    2. recep krdşm umarım şuan bu sıkıntıdan kurtulmuşsundur..bendede olmuştu..sonradan ufak ufak kaybolmaya başladı..yalnız ayaklarımda artış oldu..tabiki bunu kafama takmıyorum asıl önemli olan ellerdi..çok şükür şuan çok hafif nemlenle dışında terden eser yok...seninde şuan terli ellerle vedalaştığını zannediyorum..inş. herşey arzu ettiğin gibi olur..k.i.b..

      Sil
    3. aynen öyle oldu , keşke dediğim gibi 10 gün bekledikden sonra yazsaymışım :) ellerimde nemden bile eser kalmadı, o sadece bir süreçmiş çoğu insan yaşamış ameliyattan 3-4 gün sonra, refrex terleme hiç rahatsızlık vermeyecek düzeyde, ayak terlemem de %50 oranında azaldı diyebilirim, durduğu yerde hiç terlemiyor, çok şükür kurtuldum derdimden herşey gönlünüzce olsun.

      Sil
    4. çok sevindim krdşm..şimdi hayat bize güzel;)

      Sil
  42. selamun aleyküm arkadaşlar
    bu sabah saat 9.00 da Ankara Gazi hastanesinde ets ameliyatı olcam. Ameliyattan sonraki süreci bende sizlerle paylaşacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  43. evet arkadaşlar p.tesi ameliyatı oldum ve bi gece yattım bu gün öğleden sonra taburcu ettiler. Ameliyatımı Ankara Gazi hastanesinde göğüs cerrahisi prof. dr. Olgun Arıbaş yaptı. ameliyat bi saat felan sürdü sonra yoğun bakıma aldılar. açıkcası beklediğim gibi basit bi ameliyat değilmiş. Önce iki tane diren diye hortum taktılar her iki koltuk altımada. Ciğerlere kada uzanıyodu ve ağrısı çok fazlaydı. sonra birini aldılar. diğerini taburcu olana kadar tuttular. onun ağrısı baya oldu bende. hatta şuanda var ama hortumlar içimdeyken daha fazlaydı. herneyse ameliyattan çıktığımda gözümü açar açmaz ellerime baktım. Cidden kup kuru. hatta şuan sıcacık ellerimle yazıyorum size ve sanrım çektiiğim ağrılara değdi. çünkü çok şükür ki şimdilik refleks terlememde yok. çok hafif rahatsız etmeyecek derecede gündüzleri biraz baldır kısmımda oluyo ama cidden katlanılır bi terleme o da. ayaklarım ise yüzde 60 oranında kesildi. koltuk altımda gram ter yok. yüzümde zaten fazla terlemezdi ama o da nemlenmiyor bile. sonuç itirbariyle ben klipsli değil normal ets ameliyatı oldum. biraz sancılı bi süreç geçirdim o diren dedikleri hortumlar yüzünden. onun haricinde gayet memnunum kuru ve sıcacık ellerimden =) facebook.com/hassankaratas sorusu olan herkeze gönül rahatlığıyla yardımcı olurum. herkeze teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasan Bey,
      Geçmiş olsun. Böyle sevindirici yorumlar almak gerçekten çok güzel.
      İyi günler dilerim.
      Mert

      Sil
  44. Ben de 15 temmuz 2013 pazartesi günü ets ameliyatımı oldum; 1 gece yoğun bakımda kaldıktan sonra cuma günü hastaneden taburcu edildim. Sonrasında karşılaşacağınız şiddetli sırt ve göğüs ağrılarına hazırlıklı olun; ellerim ve koltuk altlarım kupkuru ancak ayaklarımda herhangi bir değişiklik yok. Ağrılarım geçerse iyiki ameliyatı olmuşum diyebilirim ancak şu an bu şekilde konuşamıyorum. Ameliyat olmayı düşünen arkadaşlara şimdiden bol şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun,
      Umarım ağrıların geçmiştir. Refleks terleme gibi bir problem yaşıyor musun?
      Sevgiler
      Mert

      Sil
  45. Peki bu ameliyatı yani klipsli ets ameliyatını devlet hastanesinde mi olmalı yoksa özel hastanede yan etkiler daha mı az gerçekleşir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben ankara gazi hastanesinde oldum 15 temmuz günü. ellerim koltukaltım yüzüm kupkuru. ayaklarımda azaldı. yalnız arkadaşında dediği gibi şiddetli ağrılara hazırlıklı olun. benim hala ağrılarım geçmedi. nefes darlığı yaşıyorum ve aksırıp öksürürken canım çok yanıyo. Doktor ameliyattan bibucuk iki ay sonra anca geçer dedi. Ağrılarım bi geçseydi rahatlıcaktım. terleme konusunda çok memnunum ama. yan etkisine gelince bu kişiden kişiye değişir. bazılarında şiddetli refleks terleme oluyomuş. bazılarında az. ben biraz şanslıydım galiba. özel yada devlet hastanesi farketmez. devlet klipsli değil direk ets yapıyo. zaten klipsli yaptırsanda o damar öldüğü için aldırmaya kalksan o klipsi yüzde 90 geçmeyecek eğer refleks terlemen olursa. onun için bence boşuna para verme.

      Sil
  46. selam benım avuc ıcı koltuk altı ayak tabanlarında asırı terleme oluyor lutfen bılgısı olan bana ulassın 05343779069 cagrı atmanız yeterlı tsk ederm

    YanıtlaSil
  47. merhaba ben 19 yaşımdayım ve üniversiteye başlayacağım.şimdiye kadar kabus gibi olan eğitim hayatımı bu şekilde sürdürebileceğimden emin değilim şu günlerde de ya ameliyatı olup okuluma gitmek ya da okula kayıt yaptırmama arasında gidip geliyorum.
    ilk önce mert kardeşimin yazısını okuyup rahatladım fakat yorumlarda da çok sert bir biçimde eleştirenleri görünce tereddütüm devam etti.refleks terleme biraz daha sonraki planda kalıyor.bu sorunu çekenler bilir ki ateş düştüğü yeri yakıyor ve ilk plan el terlemesinden kurtulmak oluyor.tabi ki ileriyide düşünerek pişman olmayacağımız bir karar vermek gerek.mert kardeşiminde belirttiği gibi kimse bu konuda garanti veremez.fakat kafama takılan en önemli sorun ise mert kardeşim bir süre sonra terlemenin bir daha ortaya çıkma durumudur.çünkü bu demek oluyor ki hem refleks terleme ile vücudunun başka yeri terleyecek hem de bu işten tam kurtuldum derken sana geri dönen el terlemen olacak.pazartesi İstanbula gelip gerekli yerlerle görüşeceğim yalnız yinede bana bu konuda şuan ki durumunuzu söylemeniz önemli.diğerlerinin aksine yazınızı samimi buldum,ve sizin bu konuda söyleyeceklerinize güveniyorum.(birine güvenmek zorundayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mert kardeşim cevabını bekliyorum.
      arkadaşlar ben hiperhidroz için denediğim yöntemleri yazacağım hem bitkisel hem tıbbi olarak.olur ki sizde denemek istersiniz.

      yazımın başında belirteyim ki burada söylediğim yöntemler herkeste aynı sonucu vermeyebilir.ben deneyimlerimi paylaşacağım.sizde imkanınız varsa denersiniz ve sonuçları sizde değişik olabilir.

      -öncelikle İyontoferez yöntemini doktor gözetiminde aldım haftada 2-3 seans şeklinde bir kaç ay devam ettim.orada bir kaç kişi ilede tanıştım ve tedavinin yaklaşık olarak aynı sonuçlar çıkardığını gördük.ilk başlarda birazda olsa etkisini görüyordum,yaklaşık 3-4 ay devam ettim(haftada 2-3 seans halinde) sonra geri dönüş yaşadım ve tedaviyi bıraktım.sürekli gidip gelmek yeterince yorucu oluyordu.tanıştığım kişilerde aynı şekilde sonuç aldıklarını söylediler.

      -tanıdığımız en iyi aktarlardan da hep aynı cevabı aldık 'tıbbi adaçayı',uzun kullanım olursa sonuç alınacağından eminim ama ben uzun süre kullanamadım.sıcak şeyler içmeyi sevmiyorum ayriyeten günde 3-4 bardak içmek uygundu.bir aktarda dedi ki gündelik içtiğin adaçayının sadece bir bardağınada bir kaşık üzüm sirkesi atarak iç.ve psikolojik açıdan rahatlatmak için ise melisa çayını tavsiye etti.

      -botoksu da denedim.herkesin bünyesi değişik olması hasebiyle dozuda değişiyor ama doktorlar bunu kestiremiyor ve bana bir doz botoks uyguladılar 6-7 ay rahatlatır dediler ama toplasak 1 hafta rahatlamadım.ve genel anestezi yapmalarına rağmen çok büyük acılar çektim operasyonda ağlamaktan gözlerim şişmişti.denediğim yöntemlerden en faydasızı ve en gereksizi buydu.çektiğim acıya değmedi.ve eğer durumunuz yoksa deneyebileceğiniz bir yöntem değil pek.tanıdığımız olması ve bunu etik bulmaması hasebiiyle doktorum sadece botoks parsı aldı o da yanlış hatırlamıyorsam 700-800 civarıydı.

      Sil
    2. -tuzlu suyun içne koyun diye bir duyum vardır,benden söylemesi koymayın!

      -salatalık ve domatesle ellerinize eğer ayaklarınızdada varsa ayaklarınıza masaj uygulayın.şunu söyleyim en rahatlatan yöntem buydu diyebilrim.sanırım vüvudtaki ısı dengesinin ayrlanmasında yardımcı oluyor.öyle uzun süreli rahatlatmasını beklemeyin tabi.

      -demlenmiş çayın suyunu süzüp ellerinize gerekirse ayaklarınıza masaj yapın.bu gayet kolay oluyor.her gün çay içilen bir ailedeyseniz çay vvakti bittiğinde elinizi çayla ovacaksınız(çay suyu değil çayla).bu da geçici olarak rahatlatıyor.

      Sil
    3. -şeker pudrası ile ovun var bunu da yapmayın!

      -psikiyatra gittim ilaç tedavisi vermek istedi.elim terledikçe stres yapıyorum,stres yaptıkça elim terliyor.bu kısır döngüyü kırmak için antidepresan tarzı hafif bir ilaç.ama ben kullanmadım.herkes bilir psikolojik ilaçların nasıl bir patlama yaptığını.

      -psikoloğa gittim :) hipnoz denettim :) rahatlamama yardımcı olmaya çalışıyor yalnız yukarıda da belirtildiği gibi bu insanlar herşeyi ben bilirim havasında ve sanıyorlarki sosyalfobi terleme yapıyor tam tersi terleme bir süre sonra sosyalfobi oluşturuyor.onlara göre ortamların içinde kaybolursak,korkularımızı yenersek saçmalığı,oysa ben zaten çok sosyal bir yapıdayım,ve kalabalıktan kaçtığım da yok.sadece bu şeyi çeken herkes bilir ki bir süre sonra bakıyorsun ki bunun elle tutulur bir tedavisi yok ve sen bunla yaşamalısın ona göre kendine sınırlamalar getiriyorsun,daha dolu dolu yaşamak değil rahat yaşamayı önemsiyorsun.

      Sil
    4. -bayağı zaman önce,ilk denediğim,terkur adlı kremdi.bir faydası olmadı.

      -ortalarda görürsünüz birçok deodarant tarzı şeyler.hem pahalı olurlar hemde bir işe yaramazlar.ben TERESON u kullandım.hiç bir işe yaramadı.

      -bir aktar ise değişik bir yol denetti zamanında.sıcak odada dediği usüllere göre terliyorsun poşet gibi birşeyin içine girip.sonra verdiği karışık bitkileri demleyip suyunun içine koyuyorsun ellerini ayaklarını.sonra verdiği kremi sürüyorsun.aslında uğraştırıcı bir yöntemdi yalnız bir süre gerçekten terleme farkedilecek şekilde azaldı.vücud ısısını dengelemek için yapılan birşeydi ve bir süre işe yaradı.

      Sil
    5. -bir kaç defada bitkisel karışımlar kullandım.kısmen etki ettiler.

      daha aklıma gelirse yazacağım denediklerimi.

      bazı doktorlar vardır ki bitki tedavisine inanmazlar,ilaçların bir tarafı düzeltirken obür tarafı bozduğunu bilmiyormuş gibi sürekli bitkisel tedavilere kocakarı ilaçları yaftası yapılştırırlar.böylelerine asla inanmadım ve bu hastalığa hala daha TEDAVİ bulunamadığı ve tıpın yaptığı ameliyatin bir tedavi olmayıp aslnda sistemlerle oynayarak bir tarafı düzeltip yine öbür tarafı bozduğu gerçeği benim bitkisel tedavileri önemsemeyen doktorlara bilim adamlarına en güzel cevabım en iyi sonuçları bitkisel tedavilerden almamdır.
      ben yapı gereği belkide sabırsız olduğumdan belkide bu hastalığı artık birgün bile çekmek istememekle alakalı olarak bitkisel tedavileri uzun süre uygulayamadım.bitkisel tedavilerin etki edebilmesi sabır gerektirir.çünkü vücudtaki işleyiş bozukluğunu yavsş yavaş düzenler ama bir ameliyat bunun önünü keser tedavi etmez,önünü kestiği içinde bu başka biryerden patlak verir.ben sabırla bitkisel tedavi uygularım diyen arkadaşlara tavsiyem iyi bir aktara uğramalarıdır.sabırsız olmam hasebiyle bu tedavileri tamamlayamadım ama beni kendimı bildim bileli çektiğim şu hastalıktan bir miktarda olsa kurtardılar.tıbbi açıdan ise size önereceğim şey iyontoferez yöntemini demenizdir.bir yan etkisini görmedim ama kalıcı olarak iyi etkisinide görmedim.hepinize selamlar.

      Sil
    6. Selamlar,
      Denediğiniz yöntemler inanılmaz! Bu konuda bu kadar azimli bir arkadaşla ilk defa tanışıyorum. :)
      İyontoferez ve botoks işlemlerinin geçici ve hafif çözümler olduğunu yazıda da bahsettiğim gibi ablamdan gözlemlediğim için bu yöntemlere hiç yanaşmadım.
      Ancak alternatif tıp yöntemleriniz bir hayli ilginç. Denemediğim hiçbir şey hakkında yorum yapmak bana düşmez elbette. Mutlafa bir takım faydaları görülmüştür ve sizin kulağınıza kadar gelmiştir. En azından zararsız yöntemler ya da refleks terleme gibi yan etkileri olabilecek yöntemler olmadığı su götürmez. Terkur'un bende de bir faydası olmadı. Bilakis krem özelliği nedeni ile terlemeyi tetiklediğini düşünüyorum.
      Görüşleriniz ve denedikleriniz bence çok çok değerli. Arkadaşlar bu bilgilerden faydalanabilirler ancak bir sonuca varılamamış gibi.
      Ben de mesela ayaklarımdaki terlemeyi bir türlü kurutamıyorum ve bundan nefret ediyorum. Ama sizin kadar çeşitli yöntem denemedim elbette.
      Tecrübeler için çok teşekkür ederim.
      İyi günler
      Mert

      Sil
    7. merhaba,
      lütfen söylediklerimi yönlendirme olarak algılama. cevabı geç yazabildiğim için muhtemelen istanbul'da bir doktorla görüştün hatta ameliyat oldun.
      Şunu belirtmekte yarar var: uzman doktorların dahi garantisini veremediği sinirsel bir yan etki olan refleks terlemenin başına gelmeyeceğine dair hiçbir yerde net bilgi bulamazsın, çünkü bu mümkün değil.
      Zira ben de refleks terlemeden muzdarip çok sayıda insan olduğunu bu yazıma yapılan yorumlar sayesinde öğrendim. O yüzden ne kadar araştırırsan araştır, bu konuda bazı riskleri ya da yan etkileri göze alarak adım atmak ya da atmamak gerekiyor. Henüz 10 yaşında genç bir kardeşimin bu konuda yönlendirme beklemesi elbette çok normal. Ancak el terlemesi illetinden sıtkı sıyrılan benim gibi insanlaın bazen hiçbir riski gözü görmüyor. Anlayacağın benim kararım da biraz bu şekilde alındı.
      Son durum nedir? Olumlu ya da olumsuz bir adım attın mı?
      Kolay gelsin
      Mert

      Sil
    8. merhaba,
      kusura bakmayın biraz geç cevap verdim ama.
      evet ameliyat oldum,yukarıda bazı kişilerin bunun adam çekmek için bir tuzak olduğu gibi izlenimleri olduğunu fark ettim o yüzden bir hastahane yada doktor ismi vermek doğru olmayacak fakat ameliyatı olmadan önce hatta ilk randevum da aklıma koymuştum bunu,bu sorunu çeken arkadaşlara anlatmaya,AŞIRI refleksif terlemenin riski 165 kişide bir denk gelen diğer bütünn yan etkilerinin gerçekleşme şansı taşımayan bir ameliyat oldum hatta ameliyt 10 dk. içinde bitiyor.yaz günlerinde ameliyat olduğum için ilk zamanlarda refleksif terlemenin katlanılıp katlanılamayacağını anladım diyebilirim.elimin terlemesindense sırt bölgemde hafif terlemeyi kesinlikle kabul ederim fakat arkadaşların bilmesi gerek ki hiç kimse sizin refleksif terlemenizin ne kadar ağır olacağını bilemez.ilk muayenede doktorum hangi sinirlere klips takarak bunu gerçekleştireceğini anlattı bunu Türkiyede yapan başka doktorda yok hem riskler azalıyor hem daha kısa ve rahat bir ameliyat döneminiz oluyor.özel bir hastanede olmasına rağmen asla yanlış bilgi verip ameliyatı yapıp parasını alma gibi bir derdi olmayan bir doktorum var,o konuda rahatlatıcıydı.size bilmeniz gereken herşeyi anlatıyor ve de klipsi sonradan çıkarılınca eskiye dönülmeyeceğini baştan belirtiyor yani bunu ticarete döküpte bazıları gibi kullanmıyor.klips meselesinde ilk haftalar içinde karar vermenizi istiyor çünkü sonradan geri dönüş diye birşey yok.
      sizinde dediğiniz gibi çok şey denedim bunun için bunun azıcıkta olsa bir bayan olmamla alakası olabilir çünkü bu sorunu çeken bir kaç erkekte gördüm ama onlar benim kadar stres etmiyorlardı bu meseleyi :) velhasıl erkek ya da bayan herkes muzdarip oluyor,bu uzun sürdüğü zaman özgüven sorunu ortaya çıkabiliyor.eğer diğer şekilde ameliyat olacak olsaydım belki istemezdim bunu ailemin pek istememesine rağmen gittik muayeneye ve 15 dk. içinde herkesin gönlü rahatlamıştı.çok basit bir ameliyat diyebiliriz aynı zamanda doktorun becerisine bakan birşey ç
      nkü mesela göz düşmesi riski bir bölgen istenmeden zarar görürse ortaya çıkıyor.herkese Allah şifa versin.belki birgün ameliyattan başkada çözümler bulunur.
      teşekkür ederim mert bey.

      Sil
  48. SAYIN mert mert kardeşimi "klipsli ETS ameliyatı oldum..." başlığı ile başlattığı bu güzel tartışma ve katılımcıların içten, objektif yorumları nedeniyle tebrik ediyorum. her ameliyat risklidir. Bu ameliyatı olan arkadaşlarda uzun zaman araştırdıkları ve konuyu en az doktorlar kadar öğrendiği için sonuçlardan sorumludurlar ve doktoru suçlayamazlar. Belli oranlarda bu ameliyatı olacaklar, akciğerden hava kaçağı, refleks terleme, nadiren kalp hızı düşmesine bağlı kalp pili takılması ihtiyacı gibi çok sık görülenden çok nadir görülene kadar komplikasyonlar görülebilir. dünya'da daha önce hiç görülmemiş bir komplikasyon da günün birinde birinin başına gelebilir. Doktorlar hangi komplikasyonun kimin başına geleceğini bilseler onları ameliyat etmezler.
    OSMANİYE YENİ HAYAT HASTANESİ'NDE el terlemesi ameliyatlarının başarıyla yapıldığını buradan ihtiyacı olanlara duyurmak istedim.
    Saygılarımla
    Dr Kenan Yüce
    0 532 6981978
    0328 8260101/1063
    www.drkenanyuce.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor bey,
      Yorumlarınız için teşekkürler. Belki bu amatör ve mizahi siteye girip bir cevap arayan arkadaşlar size cepten ulaşıp uzman görüşleri ile daha yararlı bilgiler alabilirler. Bu yüzden iletişim bilgilerinizi yorumlar kısmında tutuyorum.
      İyi günler dilerim.

      Sil
  49. bende aynı dertten müzdariptim ameliyat olmaya karar verdim ve oldum cok ama mutluyum arkadaşlr hic beklemeyin hemen olun derim dünyaya tekrar gelmiş gibi oluyorsunuz evet ameliyt olmak zor bi karar ama sonunda cok mutlu olacaksınız bu arada mert arkadaşımıza haksızlık edenleri kınıyorum kimseye gidin şu doktorda ameliyat olun demiyor sadece yaşadıklarını anlatıyor ben kendisine cok ama cok teşekkür ediyorum cesaretimi önce ondan sonra doktorumdan aldım ve ameliyat kararı aldım şuan cook ama cook mutluyum kuru ellerimle herkeze saygılaarrr....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişler olsun. Sonunda bana sahip çıkan birileri de olmuş, teşekkür ederim. Cesaret vermek güzel tabi ancak sıkıntılı bir sonuca sebep olmaktan korktuğum için kişileri yönlendirmemeye özellikle gayret ediyorum.
      Güzel görüşlerin için çok teşekkürler, kuru ellerinle mutluluklar...

      Sil
    2. Mert bende aynı sorundan muzdaribim..iletişime gecermısın lutf.. amelıyat olucam cok yakında..beklıyorum

      Sil
    3. Bu arada,kendi e mailimle bir mail gönderdim size Mert Bey,konuyla ilgili..bu konuda yardıma ihtiyacım var..lütf benle iletişime geçebilirmisiniz..telefonumu e-mailde yazıcam..karpuzkesecektik@googlemail.com 'a gönderdim maili....ama olurda siz ulasmak isterseniz,gofretx@hotmail.com..kasım başı ameliyat olucam..sizle konuşmam gerek..bekliyorum..arasıra buraya gelip kontrolde edicem..

      Sil
  50. bu ameliyati devlet hastenelerinde ucretsiz nerde yapiyorlar bilem varsa bir seyler yazabilir mi

    YanıtlaSil
  51. Mert bey yada facebook unuz var mı? iletişim kurmak için ulasmak istiyorum..aynı dert malum..

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  53. ALMA lazers adinda bir urun icat etmisler henuz turkiyede yok yeni icat etmisler ter bezlerinin calismasini saf disi birakiyor ve dunyada cigir acacak gibi bisey bi bakin derim googleye ALMA lazers yazin cikiyor yakinda dunyaya yayilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğur kardeş ben dediğin tedaviyi araştırdım fakat bulamadım acaba yeni bilgiler edinndinmi?

      Sil
  54. Gerçekten çok güzel anlatmışsın ve sanırım bunu yaşayan insanların hepsinin başına gelmiştir. Sen kendin için nekadar zor ve rahatsız edici bi hastalığın olduğunu anlatırken karşındakinin -seni anlamamasını geçiyorum- sanki aptal sarışın gibi aptalca bişey istiyomuş izlenimi vermesi çok yaralayıcı. Ben 21 yaşındayım ve evliyim kendimi bildim bileli bu hastalığım var çoğu zaman beni rahatsız ettiğini duşunuyordum ama sevdiğin birine dokunamıyor olmanın bukadar üzücü bi durum yaşatmasını kabul etmek beni ağlatıyor şuanda ağlıyorum ve hiç bukadar üzüldüğmü hatırlamıyorum.

    YanıtlaSil
  55. Herkese merhabalar.YAZI BİRAZ UZUN OLACAKTIR FAKAT LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUNUZ.ilk olarak sunu belirteyim ki ben facebookta bu ameliyat sonucu refleks terleme yasayan 20-30 kadar arkadas ile Surekli irtibattayim ve cozum Yollari ariyoruz.yani ameliyat konusundada cozum Yollari konusunda da Doktor kadar bilgim olmustur.En son soyleyecegimi bastan soYleyeyim sonra sebeblerini aciklayacagim.LUTFEN BU AMELIYATI OLMAYIN!!!arkadaslar ilk olarak Refleks terleme Hayal edebileceginiz yada anliyabilecegoniz birsey degildir bende edemedim ve ameliyat oldum.Refleks terleme kafaniz elleriniz ve koltuk Altiniz haric butun vucudun litreyle terlemesi demektir.yazin Sicaginda sirtinizdan oluk oluk Ter akarken kafanizin gram terlememesini Yasamak anlatilmaz birseydir.vucudundaki teri gizlemeye calismak yada bunu gecelim bunun onune geçmeye calismak nasil birseydir anlamaniz zor.hele yaşadığınız yer nemli ise vücudun içten içe ateş basması olayı varki bu insanı çok zorlar.refleks terleme Yan etkisinden sonra ilginc bir Yan etki daha var buda sizin aci soganli sarımsakli seyler Yediginizde basinizdan terlerin Fosur fosur akmasidir.artik bir Sure sonra disarda ortamda acisiz baharatsiz yemek yememek icin 50 takla atarsiniz bu bile paranoya sebebidir.arkadaslar sinir sistemi oyle bir yapiki cidden sinirlere mudahale cilginca birseymis..Bakin uzatmamak icin yazmiyorum biz 30 arkadas Surekli istisare halindeyiz 30 tane farkli daha Yan etki yasadik mesela kalp hızımyavasladi benim biraz zorlaYici sekilde,arkadasimiin biri 6 ay spor yapmasima ragmen kol Kasi 1 cm genislemedi ve bu insan yillarin sporcusu..benim ellerim yaz kis Sicak bazisinin ölü Eli gibi..gelelim asil soruya ??
    Bu riskleri goze almaya degermi su anki durumun ? Evet belki sen bu siddette yasamiYacaksin fakat ya daha fazlasi olursa ? Oturdugun zaman bir yere sirtin pantolonun gogsun sirilsiklam olursa ? Bu seni gunese karsi sadece dusman yapacaktir..arkdaslar Bakin yuzde su oran bu oran hepsi hikayedir.bu ameliyatin bedeli REFLEKS TERLEME VE BIRCOK YANETKIDIR.iSIN KOTU YANI BU YANETKILERIN COZUMU YOKTUR.YAZ GELDIMI CEHENNEME GELMIS OLURSUNUZ.bu yazdiklarimi okurken ameliyat olmayi dusunen arkdaslar Hayal kirikligina ugrayacak mutsuzluklari bir Kat daha artacak.ben ameliyat olmadan okurken olumsuz yorumlari hep oyle olurdum aman ya olmazsa derdim..fakat bende yasadim ve simdi anliyorum o yazanlari.ve ben bunlari Yazarken kendi yasadiklari lmizi baz Alarak degol yaklasik 40 kisinin yasadiklarini bilerek ve baz Alarak yaziyorum..INSANIN SINIR SISTEMI BIR KUMAR ARACI DEGILDIR YA OLMAZSA DIYEREK ESTETIK KAYGI ILE YAPILAN BU AMELIYAT KOTU SONUCLAR DOGURABILIR.YUZDE SU IHTIMAL FALAN HIKAYEDIR ONU YAZAN DOKTORLARIN ALLAH KATINDA YASADIKLARINI ER YADA GEC SAHIT OLACAGIZ.sunuda belirteyim refleks terlemeyi azaltmak ve bitirmek amacli ile Surekli arkadaslar ile irtibatayyiz.fayda gorenimiz var bende Noral terapi ile fayda buldum.bu sikintiyi Yasayanlar facebookta grubumuza gelsinler belki bir faydamiz olur onlara..yazdiklarimin dogrulugundan Suphe edenler facebookta grins gelince zaten bu dertten muzdarip herkesin fikrini alacaklardr.son olarak yüz kızarması nedeni ile ameliyat olanların bu sıkıntıları yaşama olasılığı daha yüksektir.buda istatistiki bir bilgi olsun :) ameliyat öncesi çözüm yolları ameliyat hakkında bilgi ve sonrasında yaşananlar ile ilgili her soruyu sorabilirsiniz yardımcı olmak için elimden geldiği kadar cevaplıyacağım.bu konuda araştırma yapmaktan yoruldum siz hiç zahmet etmeyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunuda belirtmemek büyük haksızlık olacaktır..istatistiki bilgilerde söyler bu ameliyattan sonra mutlu olanda vardır yaşam kalitesi artanda.bunuda yaşıyabilirsiniz.fakat cehennem hayatıda yaşıyabilirsiniz.bunu yazmamın amacı her konuda en yüksek düzeyden bilgi sahibi olun ve ona göre hareket edin.belkide ameliyata gerek kalmadan çözüm bulursunuz.sadece acele davranmayın ve bu işi para için yapan doktor sıfatı yakışmayan insanlara canınızı emanet etmeyin.amliyat kararı alındıktan sonra yolun geri dönüşü yoktur bunu sakına unutmayın.klips geri alınınca şu olur bu olur oda tamamen uydurmadır.ankara üniversitesindeki bir bayan profesör bizzat söylemiştir sinir darbe bir kere aldımı yenilenmez ve düzelmez.klipsleri çıkarmak en fazla yüzde 30 geriye dönüş sağlar.klipsleri aldıran 3 arkadaşımda da geriye dönük iyileşme çok az olmuştur 50 gün sonra aldırdıkları halde.Saygılar sevgiler :)

      Sil
    2. şimdi kardeşim yazdıklarında hak veriyorum sana refleks terleme olayı hafife alınacak bsy deil bn de bunu yaşıyorum sırtımda gögus bölgemde ve bacaklarımda terleme var yemek yerken de ortam buz gbi de olsa yüzüm terlemeye baslıyo ameliyattan pişman oldugum tek zaman yemek yerken oluyo refleks terlemeyi saklama olayına gelirsek kardeş 26 yıldır bn el terini saklıyordum vucudu saklamam zor olmuyor ki ztn bn adanada yaşıyorum yaz aylarında orda bırak bizi normal insandan da bizden çıkan ter kadar ter cıkıyor bunu el terlemesini en şiddetli yaşayan biri olarak yazıyorum inan bana kardeş bu refleks terleme el terlemesi kadar acı vermedi bana :) nöral terapiden de haberim var olumlu sonuc alanlar olmus onu arastırmaktayım bu aralar

      Sil
    3. Zaten ameliyat olunması gereken nokta senin ki kardeşim..sosyal fobinin artık hayatı yaşanmaz hale getirirse bu çözümü göze alacaksın vede aldık.fakat ilk dediğim ameliyat olmadan önce alternatif yolları deneyeceksin..ikincisi refleks terleme yi göze alabiliyormusun ? adanada herkesin terlemesi sana bir artı vermiş ne güzel :) fakat genç bir insanın kaldıramıyacağı durumlara koyabilir insanı..aslında o kadar çok örnek var ki.bakkala gidip gelene kadar sırılsıklam bir sırt vücut çok zorlayıcı birşey.hesabı iyi yapalım..hangisi bizim için yaşanabilir ? bir dertteyken diğeri herzaman daha kolay gelir buda işin kötü yanı..hayatta hiçbir zaman bir engelliyi anlayamamız bundan..ve üzüntüm yaşadığımız yan etkilere çözüm yok:(

      Sil
    4. derttaşım öncelikle meraba bende adanada yaşıyorum aşırı terleme ve yüz kızarması var ben ameliyat günümü almama rağmen vazgeçtim geçen sene yeni yöntemlerı arıyorum facete grup var demişsin fakat bilgileri göremedim acaba paylaşabilirmisin bide bu nöral tedaviyi ilk defa duydum nedir acaba

      Sil
  56. Ben bugun gorustum drla 1 hafta icinde ariyacaklar normal ets sinirler yakilacak yani izmir dokuz eylul universitesinde giderken kesin kararliydim olucam diye fakat caymis gbiyim korkum reflexs terlemeden ve goz kapagi dusuklugunden bahsetti doktor agrilarda var tabi ne yapcagimi bilmiyorum ama sirilsiklam ellerden kurtulmak da istiyorumm fikir verin lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb göz kapagı dusuklugu cok düşükk bi ihtmal refleks terlemen az ya da cok kesin olacak ona da snn karar vermen lazım. el terinin gecmesiyle birlikte sıcakta bacak-gögus-sırt bolgelerinde yemek yerken ise yüzünde cıkacak olan ter seni şimdiki halinden daha mutlu edecek mı onu çok ii düşünüp de karar ver derm bn

      Sil
    2. eğer izmirde yaşıyorsan ve refleks terlemen varsa hayatın zindana dönebilir..ameliyat yan etkileri var uzun bir iyileşme süreci var..her yemek yediğinde isyan edecen oda var...yani varda var..bence bulaşma..iyontorefez dene sabırlı ol..bak bu yapacağın ameliyat hayatına kumar oynamak olacaktır bence deneme.yukarda örnekleri var adamlar bas bas bağırıyor olmayın diye..evet mutlu olanda var ama onlar iyi açıdan bakmayı yakalamış..yani refleks terlemev ar yemek yerken terleme var ama aldırmıyorlar buna mutluluk diyoruz..karar senin...evet moralin bozulmuş olabilir ama bunlar senin için söylediklerimiz.

      Sil
  57. merhaba abıcım yazılarınızı bastan sona okudum cok yardımcı olunacak yazılar benım sorunum ıse ellerde mınımum koltuk altı ve ayakalrda asırı terlemekremler deodarantlar roll'ler kullandım fayda etmedı botoks onerdıler 6 ay suresı oldugu ıcın olumlu bakmadım kalıcı çözüm istiyorum kalıcı çözüm isterkende vucudun dıger organlarına yada işleyişine zararı olmıyacak şekilde kalıcı tedavı olmak istiyorum sizce hangı yontem ıle tedavı olmalıyım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu konuda akupunktur ve nöral terapi deneyebilirsin..el için iyontorofez zaten biliyorsun sabırlı olursan sonucunu alırsın...koltuk altına aslında çok etklili roll onlar var..ama düzenli kullanmalısın.driclor kullan..gece yatarken sür sabah yıka..eminim keser.

      Sil
  58. valla kardeşim ne dim aynı olay benim de başımdan geçiyo anlıyorum seni. geçmiş olsun öncelikle bakalım ben de düşünüyorum ameliyatı.. ama en sona bırakıyorum çeşitli yolllar izliyorum ama böyle giderse en önçe ameliyat gözüküyo.. bakalım ne ler olucak.

    YanıtlaSil
  59. gencler subdermal lazer ablation diye amerikada bi doktor yeni bulus atmis koltuk altinda cok etkiliymis ayni zamanda sir bel gogus gobek ve bacak terlmelerindede etkiliymis google yazinca cikiyor link atiyorum okuyun http://excessivesweatingbreakthroughs.org/sub-dermal-laser-ablation/

    YanıtlaSil
  60. http://www.hyperhidrosis-usa.com/sub_dermal_laser_ablation.html linkleri okuyun gerci bu tedavi yeniymis turkiyeye ne zaman gelir bilemiyorummm

    YanıtlaSil
  61. emre bu yeni tedavi eller içinde geçerlimi acaba bide mert sende yüz kızarması varmıydı ameliyatta önce bende de aşırı terleme ve yüz kızarıklığı var fakat ameliyat olmadım

    YanıtlaSil
  62. merhaba adım mert 21 yaşındayım 15,02,2014 tarihinde ets ameliyatı oldum. bu zamana kadar beklediğime az biraz pişmanım eğer sizdede el ile başlayıp koltuk altı ayak ile devam eden vücudun genelinde gereksiz aşırı terlemeler var ise bu ameliyatı olmakdan çekinmeyin . ben antalyada medikal park antalya hastanesinde Dr. Ahmet Bülent KARGI tarafından ameliyat edildim. refleks terlemelerden korkup çekinip ameliyatı ertelemeyin vücudunuzu serin tuttuğunuz takdirde kilonuzuda denge altına alırsanız refleks terlemeninde önüne geçiyorsunuz. varsayalım ki refleks terlemenin önüne geçemediniz arkadaş kupkuru bir el bir koltuk altı ve kupkuru ayaklar için refleks terlemeler hiç ama hiç problem değil..https://www.facebook.com/mert.saydam.338 merak ettiğiniz bir şey olursa bu adresden bana ulaşıp msj atabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş senin işin reklamında olduğun,birşey bilmediğin kurduğun cümlelerden belli..ilk olarak refleks terlemenin kilo ile alakası yüzde 5 tir çünkü terlemeye sebeb kilo değil sinirin düzensiz .alışmasıdır..ikincisi bende kilo tanıdığım çoğu insan terleme durur diye incecik oldu ama bir değişim yok..vücudu serin tutsan zaten terlemezsin..fakat yazın 40 derecede,tempolu bir işte,sürekli hareket halindeki bir adam nasıl vücudunu serin tutacak ? izmirde antalyada adam nasıl kendini kuru tutsun.gençsin daha ama böyle yanlış yorumlar bilmeden etmeden yapma nereden aklına geliyorsa..

      Sil
  63. 24 yaşındayım el ayak terlemem mevcud her türlü yöntemi denedim.kremler,sakinleştici ilac(nöroloji uzmanına bile gittim bunun için),saf alkol daha sonra tereson adı altında satılmaya başlandı en sonda iyonoforezi denedm ama sonuc hüsrandı.iyonoforez 1 ay faydalı oldu sonrasında yıne tedavı oldm fakat sonuc basarısızdı.eylul ayında bı doktorla gorustm hala dusunme asamasındayım korkuyorm acıkcası ama iş hayatımı azlasıyla olumsuz derecede etkılemektedır.yaz gelmeden amelıyat olmak istyrm ıstanbulda önerdiğiniz bi doktor var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşuyolu medipol Dr. Tamer Vardaloğlu. Şiddetle tavsiye ediyorum hem de :)) Refleks terleme için bişey diyemem o sizin bünyenize bağlı ancak göz kapağı düşüklüğü akciğerde hava kalma gibi yan etkilerden korkma.

      Sil
    2. yine ben :)) bana ulaşmak istersen nalanaslann_57@hotmail.com.

      Sil
  64. 1) Doktoru iyi seçin,devlet hastanesinde ameliyat olmayın,2) Refleks terlemeyi karıştırmayın diğer yerlerin terini kesince haliyke o ter 2 kat olarak efor sarfedince sırttan vs.gelir,3)ameliyattan önce sırtınızda ve göbeğinizde bariz ter varsa bu ameliyatı olmayın,4)Ameliyattan sonra kilo verin ve heyecanlı yapınızı terkedin ;) hepinize sağlıklı günler

    YanıtlaSil
  65. Ameliyatla ilgili yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
    Ben de maalesef ameliyat mağdurları arasındayım. Olumlu yorumlar da görüyoruz ancak kesinlikle sağlığınızı riske atmayın derim. Maalesef yan etki oranları da yüzde 1-2 civarında falan değil bu ameliyatı olanların en iyi ihtimalle %70'inin pişmanlık duyduğuna eminim.

    Ameliyat sonuçları ve yan etkileri sinir seviyesine göre çok değişebiliyor. T2 torasik sinir en riskli olanı T2'den asla ameliyat olmayın

    İrtibata geçmek isteyen olursa : sekerds9@hotmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de 6 mayıs 2014 te ameliyat olacam.. endişem var beni bilgilendirirmisiniz . 0537 728 84 51

      Sil
  66. ets ameliyatı olan arkadaşlar beni arayabilirler mi 0537 728 84 51

    YanıtlaSil
  67. abe bu ne yaaa... bende de el ayak koltuk altı terlemesi var.. ama bu yorumLardan sonra herhalde asLa amelıyat olmayacam. paŞam batmandan yazıyorum ama herhalde burda okudukLarım tıp literatüründe çığır niteliginde.. bu ne yaa ağzı oLan konusmus!! bu ets amelıyatı no bokmus boyLe oLelım daha iii o zaman bu ne ıllet..burdan anlasılacagı gıbı en kotu hastaLık bu olsa gerek ne zorluklar gordum ama boylesını daha gormedım yaptıgım ve okudugum sayısız yorumlara gore ve 21. yüzyılın dunyasına yakısmayacak pasif bır tıp dunyasıyLa para pesınde kosan ıbnelerle uğrasmak yoqmu lanett geLsın yaa abiii bu ne yaaa... neymiş filindiyada bi doktor refleks terlemeye çözüm bulmus yanı ne sımdı kalkıp oraya mı gıdelım yoqmu gunumuz turkıyesınde bı baba yıgıt doktor bu fıLındıyadakı doktorun yaptıkLarını ınceLeyecek ve bu durumdan müzderip yüzbinlerce turk halkıına öncülük edeCek bu ne yaaa...

    YanıtlaSil
  68. kardeşim bakın burda zaten herkes güzel güzel yazmış..nasıl bir illet olduğunu yazmış..sizlere tek tavsiye arkadaşlar ameliyat olmayın olmayın olmayın bu kadar net..sen şimdi el terlemesini yaşarken sana dünyadaki diğer tüm dertler kolay geliyor ama valla o günleri mumla ararsın..olumlu yorumlara baktım çoğu fake bile olabilir bu işte para çok ortalık sahtekar dolmuş..fakat bizim gibi yaşayanlar tek kelime yalan yazmaz, çinkü yaşamadan böyle şey kimsenin aklına gelmezdi..siz siz olun akıllı olun yapmayın bu kadar net :)

    YanıtlaSil
  69. valla ameliyatı iptal ettim.. tanıdık bir cerrahla görüştük ve kendisi bu ameliyatı kesinlikle tavsiye etmiyor...

    YanıtlaSil
  70. https://www.facebook.com/groups/175782109174422/..arkadaşlar burada ameliyatı olan 40-50 kadar arkadaş grubumuz var sorularınız ve bilgi alışverişi için ziyaret edin..ameliyatı olan insanlardan birebir bilgi alın ve eğer çözüm yollarına dair bilgileriniz varsa paylaşın..birlikten kuvvet doğar misali.

    YanıtlaSil
  71. klipsli ets ameliyatını bende 2 yıla yakın bir süre önce el terlemesinden şikayetçi olduğum için oldum evet refleks terleme oluyor yazın daha şiddetli olarak ama bugüne kadar ameliyat olduğuma hiç pişman olmadım eğerki bu konuda doğru hastaysanız ameliyattan korkmayın diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bana geri donus yaparmisiniz ameliytla ilgili 05317904990

      Sil
  72. 2 gün sonra ets ameliyatı olucaktım fakat artık cok kararsızım benim terleme eller ,koltuk altı,ayak , bacak, göbek kısmı heryeri terliyor sizce olmalımıyım. bazen cok sakin olduğumda istersen 40 derecede cıksam dışarı hiç terlemiyor nasıl iş anlamadım bu kadar suyu vücut nerden buluyor anlamıyorum refleks terlemenin en kötü örneği sizce nasıl olur günün her saati durmadan terlermi yoksa heyecanlanıncamı terler

    YanıtlaSil
  73. sizin anlattığınız kadarıyla ben ameliyat olmadığım halde refleks terleme var karın, göğüs , bacakalr, ayaklar ,eller ,koltuk altı terliyor ama eller daha çok diğerleri çok yoğun streste oluyor sizce napmalıyım

    YanıtlaSil
  74. 6 gün önce devlet hastanesinde hiçbir ücret ödemeden bu amelıyatı oldum. düşündüğümden çok ağır geçti 3 saat ameliyatta kaldım ve 2 gün oksijenle nefes alabildim. şuan gayet iyiym refleks terleme sadece belimde oldu ayaklarım ve bacaklarımda herşeyy olunda. tek sorun sağ gögsümde his kaybı oluştu.gögsümü hissetmiyorum. 2 gün sonra emg çekılıp sinirlerime bakacaklar.inşallah eskisi gibi hissedebilirim şuan felçli gibi.suan olun yada olmayın dıyemıyorum gögsümdeki sorun çözülsün o zaman tavsiye edicem herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl hiçbir ücret ödemeden oldunuz ameliyatı?

      Sil
    2. Merhabalar nasil ucret odemediniz

      Sil
  75. 2 hafta önce klipsli ets ameliyatı oldum. medicana hastanesinde prof. dr serdar han 'a yaptrdım.ve de iyiki de yaptırmışım.ikinci bi hayata başlamış gibiyim resmen. ellerimde kolaltımda ve ayaklarımda aşırı terleme mevcuttu. insan hayattan beziyor gerçekten, forumlarda yazanları da okudum bir çok olumsuz yorum olmasına rağmen ameliyat olmaya karar verdim . genel anestezi altında yapılıyor ameliyat 20 dakika kadar sürüyor. ilk uyanınca nefes almakta biraz güçlük yaşanıyor ama dayanılmaz ağrılar değildi. dikişlerim estetikti dikiş aldırma gibi bi derdim olmadı. diş hekimliği öğrencisiyim okul açılana kadar 10 günüm vardı hemen iyileşemezsem diye çekincelerim oldu ama hiç bi sıkıntım yok. ilk 3 günden sonra çok rahatladım 1 haftaya da tüm semptomlar geçti. şu an ellerim ve kolaltım kupkuru ayaklarımda ara sıra terliyor. zaten bu ameliyat sonucu ayak terlemesinde kesin azalma beklenmiyor fakat benim ayaklarım da %75 oranında azaldı. ameliyatı başarılı geçenler yorum yapmayı unutuyormuş genelde , ben de bu yüzden yorum yapmak istedim. gerçekten böyle sıkıntısı olanlara öneririm. otobüste demire tutunmak, bi kağıda yazı yazmak, makyaj yapmak, tokalaşmak hatta hasta bakarken bile benim için sıkıntıydı. herkese öneririm arkadaşlar. şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  76. Bende 18 yaşındayım ve 6 yıldır bu hiperhidroz denen lanet hastalıkla cebelleşiyorum ameliyat olmayı çok istiyorum ama yan etkileride korkutmuyo değil beni ellerim ayaklarım ve yüzüm aşırı derecede terliyor ve karşımdaki insanla iletişime geçmekte çok zorlanıyorum biri elime dokunduğunda elektrik çarpmış gibi tepki veriyorum sırf bu hastalık yüzünden üniversiteye bir yıl daha hazırlanmak zorunda kaldım ama kesin kararlıyım bu yıl olucam galiba ameliyatı bu hastalığı çekmeyen bilemez

    YanıtlaSil
  77. 18 yaşındayım üstteki arkadaş gibi küçüklüğümden beri bu hastalıkla cebelleşiyorum bunu gerçekten diyorum yaşamayan bilemez ne bir sosyal hayatım kaldı ne bir iş hayatım kaldı ailem çalışmamamdan şikayetçi arkadaş ortamım bu hastalık yüzünden yok denecek kadar az 2 üst teki arkadaşın yazdığı gibi şimdi dışarıdan geldim otobüsteydim demire tutunamıyordum resmen utanıyordum elim terleyince artık hayatımdan herşeyimden vazgeçtim ben çok şey çektim bu hastalık yüzünden artık çok araştırmaya başladım bu blogu açan kişi duygularıma tercüman oldu eğer bir önereceğiniz hastane veya doktor varsa bana mail adresime mesaj atabiilirsiniz ...

    YanıtlaSil
  78. kayseride bu ameliyatı yaptıran varmı hastanede gitmediğim bölüm kalmadı ordan oraya sevkediyorlar sürekli kayseride bu ameliyatı yaptıran varsa lütfen yardımcı olsun

    YanıtlaSil
  79. Ben 04-11-2014te ets amaliyati oldum ama cok zor bi amaliyatti asla tavsiye etmem benim sikayetim koltuk alti ve yuzde terlemeydi simdi bu bolgelerde terleme yok ama diger karin sirt ve bacaklarda cok fazla arti hala cok agrilarim var sirt ve gogus bolgemde duzelir dedi dr ama 1ay oluyor hala ayni birde bana diren taktilar her 2tarafimada amaliyattan sonra bu dahada can skcydi ileriye donuk memnuniyetim olurmu olmazmi bilmiyorum ama keske olmasaydim

    YanıtlaSil
  80. ben 2 ay önce oldum gerçekten büyük rahatlık. sadece sırtımda terleme başladı ama el kadar sıkıntı yapmıyo. istanbul medipol hastanesinde tamer vardaloğlu yaptı . tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  81. Merhabalar bende yüz kızarması için bu ameliyatı olmak istiyorum aşırı terlemem yok hatta hiç yok bende de ameliyat sonrası refleks terleme olur mu

    YanıtlaSil
  82. Merhaba Mert abi, ben Çağla öncelikle bu berbat şeyi 30 yıl çekmene üzüldüm. Ben 14 yaşındayım. Sanırım buradaki en küçük kişi benim. Kendimi bildim bileli terliyorum. Gerçekten çeken biliyor. Aslında küçükken pek şikayet etmiyordum ama ben büyüdükçe terlememde artmaya başladı. Asosyalleştim. Hiçbir kıyafeti öylece giyemiyordum. Sadece tüylü kumaşlar ve sıfır kollular. Kışında her zaman üstümde bir hırka oluyordu. Ter izi olmasından gerçekten nefret ediyorum ve bunun gözükmesinden de. Üstelik bir kız olarak da utanıyorum ve bunu kimseye anlatamıyorum. Hayatımın her dakikasında sorun yaratıyor. Hep bu pislik yüzünden okul hayatımın içine edildi resmen. Hiç kolay geçmedi. Her gün bugünde bitsin tamam diye diye kendimi teselli ettim. Bakıyordum etrafı kimsenin böyle bir sorunu yoktu. Herkes teneffüslerde istedikleri gibi çıkıp oynuyorlardı. O kadar hareketten ve oynamadan sonra da kupkuru gelip derse giriyorlardı. Bense yerimden kalkmıyordum... Hep geçer geçer dedim durdum. Ya herkes benim gibi terlesin ya da bende terlemiyeyim Allahım diye dua ederdim. Baktım ki geçecek gibi değil. Anneme söyledim. Herkes terler, terlemek iyidir, bende terliyorum kızım diye salak salak konuştu. Daha sonra bütün yaz araştırıp durdum. 1-2 yıl pudralar ve kremler kullandım. Ama bunlar bana etki etmiyordu sadece 1 saat ya da daha az. Gerçekten psikolojim bozulmuştu. Hele de okul zamanı daha da kötü oluyordum. Çok fazla stresten saç derimde egzama çıktı. Yaklaşık 1 yıl bir de bununla uğraştım. Alnımın üstünde kepek gibi şeyler... Ve o kadar çok kaşınıyordu ki derimi kanatıyordum her seferinde. Doktora gittik bir tane şampuan verdi. Bunu kullan düzenli olarak ve kaşıma geçer dedi. Tabi ki bir işe yaramadı. Ben bu terlemeden kurtulamadığım sürece gitmeyecekti. Ayrıca da iğrenç koktuğu için 2-3 hafta spnra bıraktım o şampuanı da. Her gün saçıma limon suyu sıkıp ya da sirkeleyip yıkamaya başladım. Bu böyle gitti. Kışın biraz daha hafifledi ama egzamam. Sonrada bi ara kendiliğinden gitti sanırım. O zamanlar yeni çevre yeni arkadaşlar olunca unutmuştum egzamayı ve mutluydum da terlememe de kendimce çözümler bulmuştum(hırkasız dolaşmamak gibi). Geçen sene gitti egzama. Tabi terlemem hala duruyor. Ve de yaz gelmiş sayılır. Ben yine eskiye döndüm. Tekrar anneme anlatmaya karar verdim. Beni yarım yamalak dinledi. Ağladım durdum. Babanla konuş falan dedi. Babamda benim gibi terliyor ama çoktan kabullenmiş bunu o 'sağlıklı insan terler' diye. Babamla bunu konuşabileceğimi sanmıyorum da. Bi kere de yardımcı olsan ameliyatları varmış diyorum napayım kızım hem bizim o kadar paramız da yok diyor bana. Var aslında ama o böyle bir şey için para vermek istemiyor. Neden? Çünkü her insan terliyor dimi. Hiç bu kadar üzülmemiştim. Bu arada Mert abi ben koltuk altında tüylenme olduktan sonra ameliyat olunabilir diye biliyordum. 18 yaşı beklemek gerekiyor mu illa? Ben buna 4 yıl daha katlanamam sanmıyorum

    YanıtlaSil
  83. merhaba arkadaşlar benimde el ve ayak terleme sorunum var. İstanbul Zeytinburnu Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde muayene oldum. Bir hafta sonra ameliyatı yapacaklarını söylediler. Kafam çok karışık ama olmaktan başka çarem yok Radyo Tv okuyorum sürekli sosyal çevredeyim umarım burdaki kötü yorumlar başıma gelmez

    YanıtlaSil
  84. Hala bu forumu okuyomusunuz bilmiyorum ben ameliyatı oldum arkadaşlar ellerde ter geçti şimdilik bişey yok. Gobek ve bacaklarimda cok hafif bi nemlenme oldu sorun yaratmıyor.Ama ameliyat olmak kötü biseymis gerci narkozdan hic bisey hissetmiyosun ama ameliyattan sonra ki 3 4 saat agrili geciyor. Zeytinburnu Yedikule Hastanesi 1 tl almadan yaptı. ( 7 lira agri kesici parasi verdim) �� Her neyse arkadaslar vucudunuz saglamsa yaptirabilirsiniz bence zayifsa bunyeniz olmayin ben 21 yasindayim karsi odada ki arkadas 19 yasindaydi tansiyonu dusmus ameliyat sirasinda tek elini yapabildiler. Gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl odu da ücretsiz oldunuz ameliyatı ve nasıl yaptılar acaba? Bide sadece el ve ayak mıydı yani koltuk altınızda falan terleme yok muydu? Bu arada ben 2-3 günde bir bu siteye girer bakarım

      Sil
    2. Eğer ssk veya bağkurunuz varsa olabilirsiniz muayene için Yedikule Göğüs Hastalıkları hastanesinde randevu alabilirsiniz.. Ameliyathaneye götürüp narkozu veriyolar hiç bişey anlamıyosun çıkıyosun. Ayaklarda ter azaldı ellerimde tamamen geçti istesemde terlemiyor ama gel gelelim göğüs sırt yaz aylarında biraz yürüdükten sonra hemen terliyor eskiden böyle bişey yoktu ama el terlemesinde iyi RTV okuyoruz kamera tutucaz :) Geçmiş olsun

      Sil
  85. Lütfen birisi ameliyat için yaş sınırını yazabilir mi gerçekten bilen biri? İlla 18 mi?

    YanıtlaSil
  86. Ben 19 yaşındayım ve 7 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum(çoğu hastalık olmadığını sadece şişko olduğum için terlediğimi düşünsede) bugün doktorla görüştüm ve çarşamba günü normal ets ameliyatı olucam inşallah kayseride devlet hastanesinde olacağım ve ücretsiz yapılıyor ameliyat inşallah refleks terleme vs hiçbir komplikasyon oluşmaz diye umut ediyorum ameliyattan sonra görüşlerimi sizinle tekrar paylaşacağım hepinize geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  87. Arkadaşlar bende hiperhidroz hastalığıyla uğraşıyor-dum.O mükemmel ilacı bulana dek... Resmen terleme bitti her şey geçti artık istediğim gibi hareket edebiliyorum.Artık kendimim.Ne giymek istersem giyiyorum.'pamuklu' kumaş aramıyorum.Gönlümce gram ter dökmeden dans ediyorum... İlacın adı Driclor.Pek bilinmeyen bir ilaç.Yani 2 yıldır buna bir çare arayan ben nasıl olmuşta bu ilacı görememişim bilmiyorum şaşıyorum cidden... Hiç mi bi yerde yazmaz yahu. Artık ilacın reklamları da yapılıyor.İyiki de yapılıyor... Ah o kadar mutluyum ki bu yüzden bunu yazıcam.Bugün sabah 7 de piknik için evden çıktık.Eve akşam 8 de döndük ve ben bu süre içerisinde bir tane bile ter damlası akıtmadım düşünebiliyor musunuz... Ben hiperhidroz hastasıydım.Ve bugün ilacı kullanışımın 3. günü. Ya ben bu ilacı üreten insanları yerim ya.Hiç milyarlar verip bıçak altına yatmayın.Bir tanesi 25 üç tanesi 58 lira hemen alın derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz aklı başında olan birinin de yapacağı da ameliyat gibi bir risk almak yerine losyon vb. hayatına devam etmek olurdu. Sizi tebrik ederim.

      Sil
    2. Ameliyatın riski %5 üstelik kalıcı çözüm.

      Sil
  88. abimle beraber gittik bu ameliyata yüz kızarıklığı için bana önce ben olacağım bana bişey olursa sen olma dedi. abim oldu ve ben şanslıydım abim şimdi eskisi gibi değil yan etkiler mahvetti onu terleme kuruluk. aradan 3 ay geçti ve kötü klipsleri aldıracağız. eskisi gibi olur mu bilmiyorum. lütfen olmayın insan dört dörtlük değil ki bi terleme de olmasın paragöz kapitalizmin fiyaskoları daha kötüleri var. şükür dışarı çıkın ve köşedeki sakat adamın sizi gördüğünde sizin gibi olmak için allaha ettiği o dudaklarındaki sessiz duaya kulak verin

    YanıtlaSil
  89. Mrb ben 3 hfta once ets amlyti oldum klips taklmadi sag tarafmda akcgrm yapsik oldgndan 5 saat lik bi amelyat gecirdm 7 gun hastanede yattm 3 haftadir canimdan can gidiyo dikis yerlerim cok canimi yakiyo nefes alirken canm yaniyo gogsumden sirtima bicak saplaniyo sanki sag kolum omzumdan assagi bi agri vuruyo saatlerce gecmiyo butun gun gecmedigi bile oluyo uyku uyuyamiyorum agrilarimdan sirtim agriyo mahvoldum ellerimden ayaklarmdan koltk altmdan cok memnun kaldm terlemem kesildi ama bu agrilar gecmek bilmiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Akciğer yapışması bu ameliyatın en sıkıntılı durumlarından birisi bildiğim kadarı ile. Çok geçmiş olsun.
      En kısa sürede sağlığınıza kavuşmanız ümidiyle...

      Sil
  90. Arkadaşlar 10 Eylül'de klipsli ETS ameliyatı oldum. İlk defa ameliyat olacağım için Mert'in yorumlarını okuyana kadar cesaretimi toplayamıyordum. Sonrası kararttım gözümü, ya nasip. Çünkü benim de denemediğim ilaç kalmamıştı ve yaş 35, yolun yarısı :)

    Öncelikle söyleyeyim hiçbir şeyin kafası narkoz kafasına benzemiyormuş :)
    Hemşire başlıyoruz dedi, ben neye derken gerisi yok...
    Bir uyandım inanılmaz bir göğüs ağrısı, neredeyim bilemedim. Ne oldu anlamadım.
    Sonra kendime geldikçe hatırladım ki ameliyat oluyordum en son, o da buymuş.

    Uyandığım andan itibaren elimde terden eser yok, normal insan ırkı gibi sıcak ve kuru ellere sahibim. Göğüs ağrısı ilk gün devam etti, içini oymuşlar gibi.(zaten bir nevi oyuyorlar) Ama sonra o da geçiyor ve kesinlikle buna değer.
    Keşke daha önce olsaydım diyenlerdenim şimdi ama geç olsun güç olmasın.
    Eğer durumunuz varsa boşu boşuna başka tedavilerle uğraşıp kendinizi kandırmayın. Ameliyatınızı olun, kurtulun...

    Şimdiden herkese geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,
      İyi haberler duymak çok güzel. Yaşıt sayılırız. İnsan yolun yarısında artık daha fazla yaşam kalitesi arıyor :) (bu arada umarım yolun yarısıdır)
      Yorumlar ve yazı bir miktar cesaret verdiyse ve vesile olduysa ne mutlu bana.
      Sevgiler,
      Mert

      Sil
  91. Küçüklükten beri terliyordum . Araştırmalarım sonucunda Afyon Kocatepe üniversitesinde Doktor Gürhan Öz ve Adem Gencer ile görüştüm ve kendisi beni 06.10.2015 tarihinde ameliyat etti . Çok iyi bir doktor öneririm tamamen ücretsiz bir şekilde ameliyatı yapıyor. Gerçekten çok iyi bu ameliyatta Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faruk Bey çok geçmiş olsun. İyileşmenize çok sevindim.
      Mert

      Sil
  92. http://farukhizarci.com/blog/klipsli-ets-sempatektomi-ameliyati-oldum/

    YanıtlaSil
  93. MERT
    ULAS BANA LUTFEN
    Gulayca88@gmail.com

    YanıtlaSil
  94. Arkadaşlar 2 kez klipsli ameliyat, 2 kez yurtdışında sinir birleştirme ameliyatı oldum. 2011 yılında algoloji bölümünde RTF tedavisi gördüm. Botoks alternatif tedavi yöntemleri vs. hepsini denedim. Tecrübelerimizi paylaştığımız grubumuzu takip etmenizi tavsiye ederim. En azından sağlıklı bilgi alabilirsiniz...
    https://www.facebook.com/groups/778936162136663/members

    YanıtlaSil
  95. Merhaba ilker sarici
    Sende hangi bolgede terleme vardi ve etc ameliyati sonucun nedir

    YanıtlaSil
  96. Bir de hala MERTIN yorumunu bekliyorum. .

    YanıtlaSil
  97. Arkadaşlar genel bir merhaba demek istedim.
    Ne olur kusura bakmayın, uzunca bir süredir bu blogda ne bir şey yazıyor ne de paylaşıyorum.
    Ancak anladığım kadarı ile bu klpsli ets yazısı hala güncelliğini koruyor ve altındaki yorumlarda insanlar tecrübelerini paylaşıyor ve yardım talep ediyor.
    Öncelikle başarılı ameliyatlar geçirenler olmuş, hallerinden memnunmuşlar, buna çok sevindim, büyük geçmiş olsun.
    Bunun yanında bir takım talihsizlikler yaşayarak sıkıntılar çeken arkadaşlar olmuş, onlar da umarım en kısa sürede bu sıkıntıyı atlatırlar.
    Yorum yazan ve yardım bekleyen arkadaşlara ulaşmaya çalışacağım. Yalnız lütfen beni bir uzman ya da bu işin propagandasını yapan biri olarak görmeyin. Yalnızca bir cesaret böyle bir ameliyat oldum ve sanırım şanslı kısımdaydım.
    Herkese selam olsun,
    Sevgiler,
    Mert

    YanıtlaSil
  98. Öncelikle selamlar kardesim benim iki bölgede aşırı terleme var koltuk altı ve ilginç olucak ama burun üstünde..merak ettigim yüzdeki terlemeye önlem alındıgında burundaki terleme duracakmı veya bu baska bir nedendenmi..

    YanıtlaSil
  99. Arkadaşlar bütün yorumları dinledim öncelikle paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ederim.Bendede yüz ve kafa kısmında terleme var t2 sinir istasyonu bununla alakalı ve riski çok olduğunu anladım ve amalıyattan vaz geçtim inşallah başka tedavi yöntemleri çıkar zaten tek sıkıntı yaz aylarında oluyordu ben izmir de yaşıyordum şu an istanbuldayım çok farkını gördüm izmirde yaz benim için çok zor geçiyor du bitkisel tedavi yollarını arayacağım arkadaşlar çok zor bununla yaşamak biliyorum terleme iyidir ancak aşırısı çok kötü Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  100. Mert kardeşim merhaba 2012 yılında olmuşsun ets o günden beri devam eden refleks terlemen varmı hala geçtiyimiz yazı nasıl geçirdin yani tamamen bittimi kabus senin için birde benzer sıkıntıyı yaşayan biri olarak ets amalıyatını yapan dr ların bazı kanallara çıkmışlar reklamlarını yapıyorlar yani yutup ta vs bu bende şüpe oluşturuyor birde yorumlarda olumlu konuşan arkadaşlar yorum yazmaları erken yaptılar yani amaliyat olanlar şu an nasıllar refles terleme devam ediyormu çok merak ediyorum

    YanıtlaSil